Flag

Zahăr cu mentă

4 porții
Ușoară
20
Zahărul cu mentă făcut în casă are un gust deosebit de bun în deserturile cu căpșuni. Zahărul aromatizat poate fi folosit și în limonade sau ceaiuri.
Zahărul cu mentă adaugă o notă proaspătă și aromată băuturilor și deserturilor preferate. Aromatizat natural cu mentă proaspătă, acest zahăr conferă o savoare unică ce îmbină dulceața cu prospețimea. Transformaţi simplul zahăr într-o experiență deosebită!
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
În borcanele închise, zahărul cu mentă se poate păstra până la 4 săptămâni.
Recipe Tips
Resturile de zahăr care rămân pe sită pot fi folosite într-un ceai de mentă.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru zahăr cu mentă
15 gfrunze de mentă
20 gzahăr
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1

Uscarea frunzelor de mentă

Frunzele de mentă se așază pe un șervețel din hârtie sau se usucă în cuptorul cu microunde la circa 150 wați pentru circa 2 – 2,5 minute. În timpul uscării se întorc frunzele de pe o parte pe cealaltă. La final, frunzele se scot din cuptorul cu microunde și se lasă să se răcească, timp în care ele continuă să se usuce.

2

Prepararea zahărului cu mentă

Frunzele uscate de mentă, zahărul și zahărul vanilat se mărunțesc fin. La final, amestecul mărunțit se trece printr-o sită cu ochiuri mari. Zahărul cu mentă se păstrează cel mai bine într-un borcan cu capac.

  • În borcanele închise, zahărul cu mentă se poate păstra până la 4 săptămâni.
  • Resturile de zahăr care rămân pe sită pot fi folosite într-un ceai de mentă.