Pentru început, ca să pregătim cheesecake-ul nostru festiv de Crăciun, adu toate ingredientele la temperatura camerei.
Pregătește forma: Tapetează baza unei forme de tort cu inel detașabil de 24 cm cu hârtie de copt și acoperă exteriorul cu un strat de folie alimentară, urmat de trei straturi de folie de aluminiu extra-rezistentă, pentru a te asigura că nu pătrunde apă în timpul coacerii.
Preîncălzește cuptorul la 170°C (fără ventilator) / treapta 3 la cuptorul pe gaz și pregătește o baie de apă, turnând apă într-o tavă mare și adâncă, până la aproximativ două degete înălțime.
Mărunțește biscuiții într-un robot de bucătărie până obții firimituri fine sau pune-i într-o pungă tip sandwich și zdrobește-i cu un sucitor. Adaugă untul topit și pulsează pentru a combina. Apasă amestecul uniform în formă și lasă-l la rece în frigider.
Adaugă crema de brânză, smântâna, extractul de vanilie și zahărul într-un bol mare de amestecare sau în mixerul cu bol și amestecă până când compoziția este complet omogenă. Adaugă ouăle, pe rând, amestecând cu telul după fiecare adăugare. La final, încorporează ușor amidonul de porumb.
Întinde umplutura peste baza de biscuiți. Coace timp de 75 de minute.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 170 °C
Oprește cuptorul, deschide ușa cuptorului și lasă cheesecake-ul să se răcească timp de o oră înainte de a-l scoate, pentru a evita crăpăturile la suprafață.
Scoate cu grijă cheesecake-ul din cuptor și lasă-l la rece în frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte.
Înmoaie foile de gelatină în apă rece timp de aproximativ 5 minute.
Pentru a pregăti glazura, adaugă vin fiert și zahărul într-o crăticioară mică și încălzește la foc mediu până când zahărul se dizolvă. Stoarce apa din foile de gelatină înmuiate, apoi adaugă-le în amestecul fierbinte de vin și amestecă până se dizolvă complet.
Lasă glazura să se răcească până când vinul începe să se îngroașe. Apoi întinde rapid glazura peste cheesecake. Pune din nou prăjitura la frigider până când glazura se întărește.
Decorează cheesecake-ul cu crenguțe de rozmarin și semințe de rodie. Păstrează-l în frigider până la 4 zile.
Când ești gata să servești, scoate cheesecake-ul din formă, trece un cuțit paletă fierbinte de jur împrejurul marginii cheesecake-ului și îndepărtează-l. Așază-l pe un platou sau pe un suport de servire.
Rețete asemănătoare
Fără coacere
Fără coacere
Fără coacere