Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Rețeta: Fursecuri suedeze

De departe cele mai îndrăgite fursecuri de Crăciun în Suedia

15 - 20 bucăți

grad de dificultate redus 20 Minutes

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Fursecuri suedeze

Pentru aluat:

200 g zahăr
200 g smântână
150 ml sirop
2 linguri glucoză
50 g migdale curățate de coajă și mărunțite
1 vârf de cuțit Bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
1 lingură Esență de lamâie 38 ml Dr. Oetker (opțional)

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Se amestecă zahărul, siropul, smântâna, glucoza și aroma de lămâie (opțional) într-o oală cu fundul gros. Amestecul se fierbe până când compoziția atinge 120°C. Se poate verifica dacă este gata prin picurarea aluatului într-un pahar cu apă rece. Dacă puteți modela cu degetele masa umedă într-un cocoloș de mărimea unui bob de mazăre, textura este corectă.

2

Se adaugă bicarbonatul de sodiu și migdalele și se amestecă. Compoziția se repartizează în 25-30 de forme (cupe) mici de hârtie.

3

Se lasă să se răcească bine apoi fursecurile astfel obținute se depozitează într-un borcan. Între bucăți se așază bucățele de hârtie de copt deoarece fursecurile au tendința de a se lipi între ele.

Informații nutriționale pentru rețeta Fursecuri suedeze

Per porție / bucată Per 100 g / ml