Prin navigarea în continuare pe site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri. Mai multe informații despre cookie-uri găsiți aici.

Pâine de secară cu semințe de susan

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Pâine de secară cu semințe de susan

Pentru aluatul dospit:

175 g făină integrală de secară
325 g făină
1 plic Drojdie Dr. Oetker
1 linguriță zahăr
2 lingurițe rase sare
275 ml apă călduță
50 ml ulei

Pentru forma de copt:

40 g semințe de susan

Formă de chec (11 x 30 cm)

Mod de preparare

Mod de preparare

1

Pentru aluat, se amestecă cele două tipuri de făină cu drojdia. Se adaugă zahărul, sarea, apa și uleiul.

2

Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă la dospit, la loc cald, până ce își mărește vizibil volumul (circa 30 de minute).

3

Aluatul se frământă încă puțin pe un blat de bucătărie, tapetat în prelabil cu făină.

4

Se unge o formă de copt (30 x 11 cm) și se tapetează cu semințe de susan. Se toarnă apoi aluatul, se unge pe deasupra cu puțină apă, se presară restul de semințe de susan. Aluatul se acoperă din nou și se încă o dată la dospit, la loc cald, până ce își mărește vizibil volumul (circa 20 de minute).

5

Suprafața aluatului se crestează oblic, cu un cuțit, pe o adâncime de circa 1 cm. Forma de copt se introduce la cuptor și se coace. Lângă forma de copt se așază și un vas rezistent la coacere în care se pune apă.

Cuptor electric: 200°C

Cuptor cu aer cald: 180°C

Durată de coacere: 50 Min.

6

Pâinea se scoate din formă și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.

Informații nutriționale pentru rețeta Pâine de secară cu semințe de susan

Per porție / bucată Per 100 g / ml