Flag

Cozonac moldovenesc cu nucă

8 porții
Medie
60
Cozonacul moldovenesc cu nucă, o rețetă autentică ce îmbină aluatul pufos și umplutura generoasă de nucă
Bucurați-vă de aroma îmbietoare și gustul intens al cozonacului moldovenesc cu nucă! Este deliciul perfect pentru a completa masa festivă de Paște, păstrând vii tradiţia și căldura sărbătorilor.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Recipe Tips
Puteți adăuga hârtie de copt și deasupra cozonacilor pentru a evita arderea în partea de sus.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru aluat cozonac moldovenesc
Mixer
Hârtie de copt
Sucitor
Tavă cozonac

Ingrediente

Pentru aluat cozonac moldovenesc
1 kgfăină
6gălbenușuri
250 gzahăr tos
2 plicuriDrojdie Dr. Oetker uscată
sare 1/2 linguriță
2 plicuriFinesse vanilie Dr. Oetker
1Esență lămâie Dr. Oetker - fiolă
2 plicuriFinesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker
400 mllapte
200 gunt
Pentru umplutură
400 gnucă măcinată
150 gzahăr pudră
25 gCacao Dr. Oetker
7albușuri
3 plicuriZahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
2Esență rom Dr. Oetker - fiole
1Esență de vanilie Dr Oetker - fiolă
Pentru uns
30 mlulei
1 lingurălapte
1gălbenuș de ou bătut

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker uscată
Picture - Esență lămâie Dr. Oetker - fiolă
Picture - Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
Picture - Esență rom Dr. Oetker - fiole
Picture - Esență de vanilie Dr Oetker - fiolă
1

Pentru aluat

1. Se pun la fiert laptele și untul. După fierbere se lasă puțin la răcit, apoi se adaugă Finesse vanilie, esență lămâie și Finesse portocale.
2. Într-un bol se amestecă făina cu drojdia, apoi se adaugă zahărul, gălbenușurile, sarea și laptele călduț. Se frământă până rezultă un aluat omogen și nu se lipește de mâini.
3. Aluatul obținut și bolul se ung cu o lingură de ulei, apoi se ține la loc cald până își dublează volumul.

2

Pentru umplutură cozonac moldovenesc

1. Într-un bol se amestecă nuca măcinată, zahărul pudră, cacao, zahărul cu scorțișoară.
2. Albușurile se bat până se obține consistență de bezea. După batere, se adaugă mixul de mai sus și esențele, apoi se amestecă cu lingura de sus în jos.

3

Umplerea foilor

*Planșeta se unge cu puțin ulei.

1. Când aluatul și-a dublat volumul, se împarte în patru. Două foi se întind cu dimensiunile de 30 x 22 cm, iar pe deasupra se întinde umplutura. Foile se rulează obținându-se 2 batoane. Fiecare baton cu umplutură se împletește cu un alt baton fără umplutură. Cei doi cozonaci se așază în tăvile tapetate cu hârtie de copt.

2. Se lasă cozonacii din nou la crescut, aproximativ 30 de minute, după care se ung cu gălbenuș de ou bătut și lapte, se coc  la temperatura de 180  ͦ C, timp de 50-55 de minute, până când se rumenesc frumos la suprafață.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 50 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
  • Puteți adăuga hârtie de copt și deasupra cozonacilor pentru a evita arderea în partea de sus.