Flag

Cozonac vegan cu merișoare

12 porții
Medie
60
Cozonacul vegan cu umplutură din migdale și merișoare, o adevărată sărbătoare a gusturilor.
Bucurați-vă de un cozonac vegan cu merișoare, o reinterpretare plină de gust și culoare a tradiționalului desert de sărbătoare. Acest cozonac este îmbogățit cu băutură din migdale, care asigură o textură moale, în contrast cu migdalele crocante. Merișoarele zaharisite, cu dulceața și aciditatea l...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pregătirea
Formă de copt (25 x 11 cm)

Ingrediente

Pregătirea
20 gmargarină vegană
Aluatul
200 mlBăutură din migdale
50 gmargarină vegană
350 gfăină
1 plicDrojdie Dr. Oetker
50 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 prafsare
Umplutura cozonac vegan cu merișoare
50 gmigdale feliate
200 gmerișoare zaharisite
Decorarea
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pregătirea

Se unge forma de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Poziție grătar: în partea de jos

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Aluatul dospit

Se încălzește băutura de migdale, se adaugă margarina vegană și se lasă să se topească. Făina și drojdia uscată se amestecă într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă laolaltă cu mixerul cu spiralele de aluat, la început la viteză mică, apoi la viteză maximă, cca 5 minute până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc călduț, în repaus, până ce își mărește vizibil volumul.

3

Umplutura

Migdalele se prăjesc, fără ulei, într-o tigaie, până ce capătă o culoare maro-aurie. Se lasă apoi pe o farfurie să se răcească.
Pe o suprafață de lucru ușor tapetată cu făină, se întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară cu dimensiunile de circa 50 x 25 cm. Foaia de aluat se unge cu merișoarele în sos și se presară cu migdalele mărunțite. Foaia de aluat se rulează apoi dinspre marginea mai scurtă. Ruloul de aluat se taie în două, de-a lungul, pe mijloc, cu un cuțit bine ascuțit. Cele două fâșii de aluat astfel obținute, cu tăietura în sus, se împletesc, apoi se așază în forma de copt. Se lasă din nou în repaus, până ce își mărește vizibil volumul.
Apoi forma se introduce în cuptor și se coace pentru aproximativ 45 de minute.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 45 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

4

Decorare cozonac vegan cu merișoare

Cozonacul se desprinde din formă, se răstoarnă pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.  După dorință, înainte de servire, se poate pudra cu zahăr pudră.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.