Flag

Ocazii

Paște
Inspirație
Ocazii
Inspirație pentru Paște

Se apropie Paștele - este timpul pentru rețete delicioase! Iată câteva rețete grozave pentru o masă de Paște perfectă: în trend cu tendințele actuale, potrivită pentru fiecare gust și cu aspect grozav.

Masa de Paște poate fi atât de ușor de pregătit!

Paște? Hai să gustăm ceva! O gustare de Paște este combinația perfectă între mic dejun și prânz. Ora se potrivește multora: nu prea devreme pentru a cădea din pat, dar nici prea târziu pentru pregătirile finale – momentul perfect în care pofta de mâncare apare.

 

Adesea însă te pierzi în detalii enervante: numărătoarea parcă fără sfârșit a porțiilor mici cât o îmbucătură, umplerea anevoioasă a vaselor în miniatură sau căutarea prin decorațiunile prăfuite pentru masa de Paște. Nu și de data asta! Pentru acest Paște ne bazăm pe rețete care plac tuturor și care arată atât de bine încât putem să le considerăm decorațiuni – numai bune de împărțit tuturor. Pentru că a oferi o gustare poate fi ceva atât de frumos!

 

Dar ce rețete sunt perfecte pentru a fi împărțite cu cei dragi? Tarte și prăjituri! Rețetele sunt cât frunză și iarbă, fie dulci fie sărate și arată spectaculos, fără a-ți da bătăi de cap. Iată cum pot fi preparate!

Tartă cu morcovi și verdeață

Pentru cei cărora le place ceva sărat, punem pe masă o tartă cu morcovi. Având o formă aparte făcută cu plăcuțe din aluat fraged cu verdețuri, pare că e un ierbar numai bun de mâncat. Smântâna și umplutura de morcovi și salam poate fi adaptată și pentru gusturile vegetarienilor în doar câțiva pași simpli. Ca garnitură vă recomandăm o salată verde cu oțet sau un sos din cremă de brânză cu ceapă verde.

Tartă cu ciocolată și zmeură

Pentru varianta de rețetă dulce, combinăm fructe cu ganaș fin pentru a obține o tartă de ciocolată și zmeură. Pentru decor folosim ouă de ciocolată în culori pastelate. Decorarea o pot face chiar și copiii: atât pe tartă cât și pe masă. Tarta poate fi modificată țac-pac cu fructele de pădure preferate. Și dacă ganașul nu este suficient de cremos pentru tine, poți servi tarta cu frișcă. Cerul este limita!

Elemente de bază

Pentru a pune în scenă principalii protagoniști ai gustării, tartele noastre, avem nevoie doar de câțiva figuranți. Acestea sunt elementele de bază clasice care nu ar trebui să lipsească la o gustare:

  • Băuturi: cafea, ceai și suc de portocale - pentru adulți poate fi și vin spumant
  • Diferite tipuri de pâine: albă, neagră, din făină integrală
  • Produse tartinabile precum unt, gem și dulceață – preparate cu drag, chiar de dumneavoastră
  • Câteva bucăți de fructe și de legume lângă un sos  - pentru cei preocupați de sănătate

 

Sunt disponibile multe rețete de gustări de la dulci la sărate, de la vegetariene și vegane până la cele cu carne. Sunt propuse și alte componente de bază pentru micul dejun, cum ar fi ouăle fierte sau croissantele, pentru cei care au nevoie de ceva consistent după tarta de ciocolată sau pentru cei care nu vor să renunțe la bucățelele de pâine înmuiate în ouăle fierte moi.

Vedeta mesei de Paște care ia locul decorului

Nu ai nicio idee pentru decor? Nu e nicio problemă! Pur și simplu pregătim ceva care să ia ochii tuturor când e pus pe masă: tortul cu mușchi. Mușchiul arată spectaculos de real și tortul în sine surprinde cu o umplutură răcoritoare de lămâie și cimbru. Pregătirea mușchiului e simplă iar efectul este garantat. De asemenea, cu cât este mai ingenios decorat, cu atât mai surprinși vor fi musafirii când vor afla că poate fi mâncat. Încă două ide