Flag

Tartă cu ciocolată și zmeură

12 felii
Medie
165
Un desert perfect pentru masa de Paşte
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Tarta rezistă circa 2 zile în frigider. Zmeura poate fi înlocuită după dorință cu mure, de exemplu.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru aluatul fraged
Cântar de bucătărie
Cuptor
Cuțit
Tocător
Mixer
Bol
Folie alimentară
Vas de mixare
Sucitor
Formă de tartă (Ø 26 cm)
Aragaz
Hârtie de copt
Blender de mână
Sită
Paletă
Oală
Tel
Frigider

Ingrediente

Pentru aluatul fraged
1 buc.Păstaie vanilie Bourbon Dr. Oetker
80 gunt moale
125 gzahăr pudră
1ou (mărime M)
200 gfăină
Mazăre uscată – pentru faza de coacere
Pentru crema de zmeură
375 gzmeură (congelată)
75 gzahăr
0,5 lingurițeSare de lămâie Dr. Oetker (circa 2,5 g)
30 mlapă
3gălbenușuri (mărime M)
30 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
3 linguriapă
60 gunt moale
Pentru ganașul de ciocolată
200 gGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker (2 plicuri)
180 gsmântână dulce (32% grăsime)
50 gunt moale
0,3 lingurițesare
Pentru decor
100 gouă de ciocolată glazurate multicolor

Afișare produse

Picture - Sare de lămâie Dr. Oetker (circa 2,5 g)
Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker (2 plicuri)
1

Pentru aluatul fraged, se taie de-a lungul păstaia de vanilie și se răzuiește miezul cu semințe. Apoi, păstaia se lasă deoparte. Se amestecă împreună untul, zahărul pudră și pulpa de vanilie cu spiralele de aluat ale mixerului manual. Se adaugă ouăle și făina și se frământă până ce se obține un aluat neted, omogen. Se înfășoară în folie alimentară și se pune la frigider pentru aproximativ 1 oră.

2

Între timp, pentru cremă, se amestecă într-o oală zmeura congelată, zahărul și sarea de lămâie cu 30 de ml de apă, apoi se lasă la dezghețat.

3

Aluatul se mai frământă o dată scurt, apoi, pe o suprafață ușor tapetată cu făină, se întinde sub forma unei foi subțiri cu grosimea de 3 mm. Foaia de aluat se așază într-o formă de tartă (Ø 26 cm) și se apasă ușor pe margini. Aluatul în exces se taie și din el se pot face de exemplu fursecuri. Baza de aluat se înțeapă în mai multe locuri cu furculița și apoi se lasă din nou la frigider pentru 15 minute.

4

Se preîncălzește cuptorul (cu încălzire sus/jos: 180°C). Aluatul se acoperă cu hârtie de copt, iar peste hârtie se presară mazărea uscată pentru a ține apăsat aluatul. Se introduce în cuptor pe grătarul din mijloc și se coace aproximativ 15 minute. Apoi se scoate din cuptor, se îndepărtează mazărea și hârtia de copt, se introduce din nou în cuptor și se continuă coacerea încă circa 15 minute până ce aluatul capătă o culoare maro-aurie. Blatul se lasă apoi la răcit, după care se scoate din formă. 

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 30 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

5

Zmeura se pasează fin cu un blender vertical, iar la final se strecoară printr-o sită într-o oală, pentru a înlătura semințele. Într-o oală mică se amestecă laolaltă gălbenușurile, amidonul și 3 linguri de apă. Zmeura strecurată și păstaia de vanilie din care a fost răzuit miezul se pun la fiert, la foc mediu, sub amestecare continuă. Când a dat în fiert se încorporează amestecul de gălbenușuri și dă din nou în fiert, la foc mediu, amestecând continuu. Se fierbe circa 1 minut. Se ia de pe foc, se îndepărtează păstaia de vanilie, apoi se încorporează untul folosind blenderul vertical. Crema astfel obținută se întinde cu o paletă de aluat peste blat, se nivelează, apoi se lasă la temperatura camerei să se răcească pentru circa 10 minute. La final, se lasă la frigider să se răcească complet aproximativ 20 de minute.

6

Pentru ganaș, se toacă fin glazura și se pune într-un vas înalt. Se fierbe smântâna într-o oală mică, la foc mediu, apoi se toarnă peste glazura tocată. Se adaugă untul sub formă de fulgi (bucățele mici ca și când ai răzui untul). Amestecul se pasează fin cu blenderul manual până ce se obține o cremă fină, strălucitoare. Ganașul astfel obținut se toarnă peste crema de zmeură.

7

Ouăle de ciocolată se aranjează peste tartă și se apasă ușor. Tarta se lasă circa 20 minute la rece.

  • Tarta rezistă circa 2 zile în frigider. Zmeura poate fi înlocuită după dorință cu mure, de exemplu.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.