Flag

Tartă cu cătină și portocale

14 bucăți
Medie
60
O bază de crumble cu o umplutură de portocale fructată și un topping de cremă
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Puteți folosi și lichior de cătină în loc de lichior de portocale.
Recipe Tips
În loc de o tavă de tartă, puteți coace tortul și într-o tavă elastică (Ø 26 sau 28 cm).
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru vasul de tartă (Ø 28 cm)
puțină grăsime
Crumble
125 gfăină de grâu
1 vârf de cuțitPraf de copt Dr. Oetker
25 gmigdale măcinate
75 gzahăr
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1 lingurăsuc de cătină
75 gunt moale sau margarină
Umplutură
3 foiGelatină Dr. Oetker
2portocale
100 mlsuc de cătină
60 gzahăr
100 gmascarpone
4 lingurilichior de portocale
100 gfrișcă rece
Topping
1 plicÎntăritor de frișcă Dr. Oetker
300 gfrișcă rece
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
150 gmascarpone
Pentru decor
1 lingurăsuc de cătină
2 lingurițezahăr
fistic măcinat

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Gelatină Dr. Oetker
Picture - Întăritor de frișcă Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1

Ungeţi tava pentru tartă. Preîncălziţi cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Amestecați făina cu praful de copt într-un castron. Adăugați ingredientele rămase și amestecați totul cu un mixer (cârlig de aluat), mai întâi la viteza cea mai mică, apoi la cea mai mare pentru a forma crumble.

3

Apăsați crumble-ul în formă. Înțepați baza de mai multe ori cu o furculiță și puneţi vasul pe grătar la cuptor.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 16 Minute

4

Pentru umplutură

Lăsați baza în formă să se răcească pe un grătar. Pregătiți gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Curățați portocalele, îndepărtați coaja albă și tăiați în bucăți mici, apoi adunați-le într-o cratiță împreună cu sucul ambelor portocale. Stoarceți 2 linguri de suc de portocale și lăsați deoparte fileurile celei de-a doua portocale pentru ornat. Adăugați în oală sucul de cătină și zahărul și aduceți totul la fiert până se dizolvă zahărul. Luați oala de pe aragaz. Se stoarce gelatina şi se dizolvă în ea. Lăsați sa se răcească.

5

Adăugați mascarpone și lichior în amestecul de portocale. Bateţi frișca. Când masa începe să se gelifice, adăugați crema. Se întinde crema peste bază și se lasă la frigider. Apoi scoateți tarta din formă și puneți-o pe o farfurie de tort.

6

Pentru topping

Scoateți 2 lingurițe de frișcă pentru decor. Bateți mascarpone cu restul de întăritor de frișcă și zahărul vanilat până se întărește. Puneți mascarpone într-un bol și adăugați crema. Peste tartă se întinde lejer crema de mascarpone.

7

Pentru decor

Amestecați cu un tel sucul de cătină cu cele 2 linguri de suc de portocale, zahăr și 2 linguri de frișcă. Aranjați fileurile de portocale pe tartă și stropiți cu glazură. Împrăștiați fisticul peste.

  • Puteți folosi și lichior de cătină în loc de lichior de portocale.
  • În loc de o tavă de tartă, puteți coace tortul și într-o tavă elastică (Ø 26 sau 28 cm).