Tapetează tava de copt cu hârtie de copt. Preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: despre 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: despre 180 °C
Freacă gutuile cu un prosop pentru a îndepărta puful de la suprafață. Curăță gutuile de coajă, taie-le în sferturi, îndepărtează miezul cu semințe și taie-le transversal în felii subțiri. Pune feliile de gutui într-o crăticioară, adaugă apă, zahăr, zahăr vanilat și batonul de scorțișoară. Fierbe totul la foc mediu, amestecând ocazional, timp de aproximativ 10 minute. Scurge gutuile într-o sită și lasă-le să se răcească. Îndepărtează batonul de scorțișoară.
Amestecă făina cu praful de copt într-un bol pentru mixer. Adaugă restul ingredientelor și frământă totul cu mixerul (cu cârlige pentru aluat), mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare, până obții un aluat omogen. Formează o rolă din aluat. Întinde aproximativ jumătate din aluat pe o suprafață presărată cu făină (aproximativ 35 x 25 cm) și, cu ajutorul sucitorului, transferă-l pe tava de copt. Montează un cadru de copt în jurul aluatului și distribuie umplutura de gutui. Întinde restul de aluat pe suprafața presărată cu făină, în dimensiunea cadrului de copt, și rulează-l cu sucitorul peste umplutură, pentru a o acoperi.
Bate gălbenușul cu laptele sau smântâna și unge stratul superior de aluat cu acest amestec. Presară migdalele deasupra și coace tarta.
Durată de coacere: despre 35 Minute
Lasă prăjitura să se răcească pe tavă, așezată pe un grătar pentru prăjituri. Îndepărtează cadrul de copt și, dacă dorești, presară zahăr pudră deasupra înainte de servire.
Rețete asemănătoare
Tartă
Tartă
Tartă