Flag

Tartă vegană cu lămâie

6 - 8 felii
Medie
60
O tartă minunată cu lămâie, cu blat fără coacere și cremă vegană pe bază de nucă de cocos. Rețetă vegană și fără gluten.
Savuraţi această tartă vegană cu lămâie, un desert răcoritor ce îmbină armonios ingredientele naturale. Combinația dintre blatul crocant din nuci și curmale, crema fină de lămâie și toppingul de alune mărunțite creează o explozie de savoare și prospețime. Această tartă este o alegere excelentă pe...
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru blatul fără coacere
110 gnuci
70 gcurmale fără sâmburi
30 gFulgi de nucă de cocos Dr. Oetker
1 - 2 lingurițeapă
Pentru crema vegană cu lămâie
140 mlsuc de lămâie obținut din 1,5 lămâi stoarse
1 plicVege Gel Dr. Oetker
250 mllapte de cocos (prelevat din partea grasă, de sus, a unei cutii de 400 g)
50 mlsirop de arțar
1 lingurițăColorant alimentar galben Dr. Oetker
Pentru decorare tartă vegană cu lămâie
10 galune mărunțite fin (1 lingură)
1 lingurițăColorant alimentar verde Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Fulgi de nucă de cocos Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar galben Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar verde Dr. Oetker

Pregătirea

Pentru reușita acestei rețete este nevoie de un robot de bucătărie sau de un blender de dimensiuni suficiente pentru a măcina nucile pentru blatul fără coacere.
Pentru acesta, se mărunțesc nucile într-un robot de bucătărie și se adaugă curmalele una câte una, fără a opri măcinarea. Se adaugă fulgii de nucă de cocos. Dacă este necesar, se adaugă puțină apă (dacă compoziția este uscată și sfărâmicioasă).

1

Amestecul pentru blat se întinde și se apasă uniform pe baza unui platou de desert. Se păstrează la frigider până ce se prepară umplutura.

2

Pentru a prepara umplutura vegană de lămâie, se stoarce sucul de lămâie într-o oală și se amestecă cu vege gelul.  Se adaugă laptele de nucă de cocos și siropul de arțar, apoi se încălzește amestecând continuu până când fierbe puțin și se îngroașă (1-2 minute).

3

Se dă oala la o parte de pe foc și se adaugă colorant galben după preferință. Umplutura se toarnă deasupra bazei, apoi se păstrează la frigider pentru 1-2 ore până ce se întărește.

4

Decorare tartă vegană cu lămâie

Se amestecă alunele cu colorant gel verde. Colorantul se adaugă picătură cu picătură până când culoarea obținută este cea dorită. Se lasă amestecul să se usuce câteva ore amestecându-l de câteva ori în timpul uscării. Cu acest amestec colorat de alune se decorează prăjitura. Prăjitura poate fi păstrată maxim 2 zile la frigider.