Flag

Tartă cu ciocolată extra neagră și cireșe

8 - 10 porții
Medie
120
Tarta cu ciocolată extra neagră și cireșe combină gustul intens și bogat al ciocolatei negre cu dulceaţa cireșelor
Tarta cu ciocolată extra neagră și cireșe este un desert perfect pentru iubitorii de ciocolată și fructe. Acest desert unic combină gustul intens al ciocolatei extra negre cu dulceața naturală a cireșelor, creând un echilibru de gusturi irezistibil. Tarta este ideală pentru a adăuga un strop de e...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs!
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru tartă cu ciocolată extra neagră și cireșe
100 gfăină
25 gCacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
50 gzahăr tos
75 gunt ușor sărat (tăiat în bucăți mici)
1gălbenuș de ou
300 gciocolată 72% Extra Dark
200 mlsmântână lichidă pentru frișcă 35% grăsime
175 ggem de cireșe

Afișare produse

Picture - Cacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
1

Se cern făina și pudra de cacao într-un bol, împreună cu zahărul. Se adaugă untul și se amestecă ingredientele uscate până se omogenizează bine și seamănă cu un topping fin de crumble (firimituri).

2

Se adaugă gălbenușul de ou și se amestecă. Folosind mâinile, se formează un aluat care se răstoarnă pe o suprafață ușor tapetată cu făină. Se frământă ușor până ce suprafața devine netedă.

3

Se întinde aluatul într-o foaie rotundă cu grosimea de 2 cm și diametrul de 24 cm. Foaia de aluat se pune într-o tavă rotundă, se taie marginile dacă este nevoie, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la rece 30 de minute.

4

Cu zece minute înainte de coacere, se preîncălzește cuptorul la 200°C (180°C ventilator, treapta 6 la gaz). Peste aluat se pune în centrul tartei o bucată de pergament și se umple centrul cu fasole sau cu boabe de orez crud.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

5

Se introduce forma în cuptor si se coace 15 minute. Se scot cu grijă hârtia și fasolea sau orezul, se înțeapă baza și se reintroduce în cuptor pentru 7-8 minute până când aluatul este ferm și copt. Se lasă la răcit, apoi se scoate cu grija din tavă și se așază pe un platou de servire. Se întinde cu grijă dulceața deasupra, apoi se lasă deoparte.

Durată de coacere: 15 Minute

6

Se sfărâmă 275 g de ciocolată extra neagră în bucăți și se lasă deoparte. Se pune smântâna într-o tigaie și se încălzește ușor la foc mic până se fierbe. După ce se ia smântâna de pe foc, se adaugă ciocolata extra neagră peste. Se lasă să se topească timp de un minut, apoi se amestecă până se topește complet.

7

Se toarnă ganașul peste tartă, se netezește și se lasă la rece pentru cel puțin 2 ore pentru a se întări.

8

Decorare tartă cu ciocolată extra neagră și cireșe

Înainte de servire, folosind un curățător de legume, se rad bucăți mici din ciocolata extra neagră pusă deoparte anterior. Tarta este acum gata de servit şi savurat!

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs!