Flag

Vanilie

Diferența dintre vanilie și vanilină
Inspirație
Vanilie
Diferența dintre vanilie și vanilină

O privire scurtă asupra gamei largi de produse de vanilie oferite ar putea să vă lase câteva întrebări, deoarece chiar lângă zahărul vanilat veți găsi zahăr vanilinat. Deși numele pot fi similare, pachetele conțin două produse foarte diferite.

Ce este vanilina?

Vanilina este principalul compus aromatic găsit în păstăile de vanilie ale orhideei de vanilie. Dacă folosiți semințele dintr-o păstaie pentru a aromatiza un fel de mâncare, atunci folosiți vanilie naturală.

Deoarece cultivarea plantei de vanilie este posibilă numai în condiții foarte specifice iar cantitatea produsă nu acoperă cererea pieței, compusul aromatic vanilină este produs sintetic. Aroma artificială, care nu este în niciun caz inferioară aromei naturale de vanilie, este utilizată în industria alimentară, cosmetică și farmaceutică și este considerată inofensivă pentru sănătate.

 

În timp ce zahărul vanilat (cu vanilie naturală) are o culoare maro deschis sau auriu datorită păstăilor de vanilie, zahărul vanilinat este pur și simplu alb. Ca produs natural de înaltă calitate, zahărul vanilat este mult mai scump decât zahărul vanilinat produs sintetic. Zaharul vanilat și zahărul vanilinat sunt ambele la fel de potrivite pentru utilizare la coacere și gătit.

Aromă de vanilie și aromă naturală de vanilie

La fabricarea produselor cu vanilie artificială, se face o diferențiere între aromele de vanilie și aromele naturale de vanilie.

Aromă de vanilie nu este un termen definit legal. În general, este fabricat din diverse materiale de bază într-un proces chimic.

Cu aromă naturală de vanilie, cel puțin 95% provine din păstaia de vanilie.

Cei care preferă produsele naturale de vanilie pot folosi și extract de vanilie, întrucât 100% din extractul care vine în aceste sticle mici este luat din păstaia de vanilie.

Aici veți găsi informații despre originea, cultivarea și recoltarea plantei de vanilie.