Flag

Vanilie

Zahărul vanilat
Inspirație
Vanilie
Zahărul vanilat

Puteți găsi acele pliculețe etichetate cu zahăr vanilat în aproape fiecare casă. Dar ce conțin de fapt? Și pentru ce feluri de mâncare este potrivit acest amestec dulce de zahăr și vanilie? Vă explicăm și vă împărtășim rețete de zahăr vanilat preparat în casă și, pentru cei cărora le place să experimenteze, sare de vanilie preparată-n casă.

Ce este zahărul vanilat?

Când auziți zahărul vanilat menționat într-o patiserie, acesta se referă la un amestec de zahăr și păstăi de vanilie măcinate fin și/sau extract de vanilie.

 

Vă rugăm să rețineți: zahărul vanilat nu este același cu zahărul vanilinat. Faceți clic pentru a afla diferențele dintre vanilie și vanilină.

La ce se utilizează zahărul vanilat?

Picture -

Zahărul vanilat Bourbon poate fi numit „zahăr vanilat Bourbon”, numai dacă este făcut cu vanilie care provine din insulele Bourbon din Madagascar, Comore, La Réunion, Seychelles sau Mauritius. Este utilizat în principal în rețetele de prăjituri. Prăjiturile și blaturile sunt adesea aromate cu zahăr vanilat. Când servești prăjituri zemoase delicioase, zahărul vanilat adaugă, de asemenea, o notă finală în frișcă.

Aroma și aroma vaniliei au un efect îmbătător asupra iubitorilor de fursecuri atunci când își transformă casa într-o furtună de prăjituri de Crăciun. Semilunile de vanilie sunt un exemplu perfect de fursecuri care se fac cu zahăr vanilat. De asemenea, puteți folosi zahăr vanilat pentru a acoperi produsele de patiserie finite, după gust.

 

Gama Dr. Oetker include zahărul vanilat clasic Bourbon.

Înlocuirea zahărului vanilat

Picture -

Cel mai simplu înlocuitor al zahărului vanilat este zahărul vanilinat. Două plicuri de zahăr vanilat sunt echivalente cu un plic de zahăr vanilinat, care are o aromă mult mai intensă. Dacă doriți să utilizați un produs cu vanilie, vă recomandăm să cumpărați păstăi de vanilie. Semințele pot fi scoase din păstăi în doar câțiva pași scurți și transformate în zahăr vanilat de casă. Rețeta o puteți găsi ceva mai încolo.

 

Aici veți găsi o prezentare generală a tuturor sortimentelor de vanilie.

Cumpărarea și păstrarea zahărului vanilat

Zahărul vanilat poate fi găsit în raioanele specializate al tuturor supermarketurilor. Se vinde în plicuri convenabile (de 8 g), de obicei în pachete de 3, 5 sau 10. Pentru a asigura o durată de viață lungă, ar trebui să păstrați zahărul vanilat la temperatura camerei într-un loc uscat. Zahărul vanilat este disponibil în magazine și poate fi comandat și online.


Tot ce aveți nevoie pentru a face zahăr vanilat de casă sunt păstăi de vanilie și zahăr alb. În videoclip, vă arătăm cum să preparați singur zahăr vanilat.

Ingrediente pentru 200 g zahăr vanilat:

  • 2 păstăi de vanilie
  • 200 g zahăr

 

Preparare:

1 Tăiați păstăile de vanilie pe lungime și răzuiți semințele.

2 Amestecați bine semințele de vanilie și zahărul într-un castron. Apoi amestecul se transferă într-un borcan sigilabil împreună cu păstăile de vanilie. Pentru a vă bucura de aroma completă de vanilie, lăsați zahărul să se infuzeze într-un loc răcoros și întunecat cel puțin o săptămână.


Sfatul nostru secret: De îndată ce zahărul vanilat este epuizat, umpleți pur și simplu borcanul cu zahăr proaspăt și lăsați-l la infuzat din nou o săptămână. Puteți continua să faceți acest lucru până când păstăile negre devin palide.

Picture -

Prepararea sării de vanilie acasă: rețeta

Puteți schimba zahărul cu sare. Sarea de vanilie este ideală pentru a face anumite marinate și sosuri de salată. Curios? Vă arătăm cum în acest videoclip.


Ingrediente pentru 100 g sare de vanilie:

  • 2 păstăi de vanilie
  • 100 g sare de mare grunjoasă

 

Preparare:

1 Tăiați păstăile de vanilie pe lungime și răzuiți semințele.

2 Amestecați bine semințele de vanilie și sarea într-un castron. Apoi turnați într-un borcan ermetic, care se etanșează, împreună cu păstăile de vanilie. Pentru a vă bucura de aroma completă de vanilie, lăsați sarea la infuzat într-un loc răcoros și întunecat timp de cel puțin 2 săptămâni.

Zahărul vanilat și sarea vanilată se vor păstra ambele câteva săptămâni într-un borcan curat. Borcanele trebuie depozitate într-un dulap de bucătărie întunecat și uscat. Este important să vă asigurați că utilizați întotdeauna o lingură curată.

Picture -

Rețete cu zahăr vanilat

Indiferent dacă este cumpărat în plicuri sau preparat în casă, zahărul vanilat este utilizat în multe rețete diferite. Aici veți găsi o selecție largă a rețetelor noastre preferate cu zahăr vanilat.


Picture - banner 2 image

Vanilia: de la plantă la produs

Tot ce trebuie să știi despre planta de vanilie, florile și fructele sale.

Picture - banner 2 image

Vanilia: de la plantă la produs

Tot ce trebuie să știi despre planta de vanilie, florile și fructele sale.

Află mai mult despre originile vaniliei
Află mai mult despre originile vaniliei