Flag

Tort lalea

15 felii
Medie
60
Tortul lalea, cu elegantele sale flori din cremă de unt, este o capodoperă culinară ce îmbină rafinamentul vizual cu o savoare irezistibilă.
Descoperiţi eleganța și rafinamentul tortului lalea, un desert spectaculos care încântă atât prin aspect, cât și prin gust. Aroma exotică de mango, proaspăt sau congelat, frişca cu textura sa cremoasă, brânza dulce fină şi crema de vanilie parfumată creează un echilibru perfect. Decorat cu lalele...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Se poate prepara un tort cu înălțime mai mică dacă se coace blatul în forme cu diametrul de 22 cm. Acestea se vor umple doar cu două straturi de cremă.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru blat
4ouă
150 gzahăr extra fin
1 lingurițăZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
150 gfăină de grâu
100 gfăină de cartofi
Pentru însiropare
100 mllapte
2 lingurițeZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Umplere
300 gmango (proaspăt sau congelat)
3 lingurizahăr
200 mlfrișcă
250 gbrânză dulce fină
100 mlcremă de vanilie rezistentă la coacere
Glazură
300 gunt
500 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie
2 lingurițeZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
3 lingurilapte
Colorant alimentar verde Dr. Oetker
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Colorant alimentar albastru Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar verde Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar albastru Dr. Oetker
1

Prepararea blatului pentru tortul lalea

Ouăle și zahărul se bat spumă. Se amestecă zahărul vanilat și făinurile de grâu și de cartofi. Amestecul se cerne peste spuma de ou și se încorporează cu grijă. Compoziția de aluat se repartizează în 2 forme rotunde de copt cu margini detașabile și diametrul de 15 cm tapetate în prealabil cu hârtie de copt . Se coace la 175 °C circa 25 de minute. Blaturile astfel obținute se taie fiecare în câte 2 părți.

Durată de coacere: 25 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 175 °C

2

Umplerea

Descoperiți tortul lalea, un desert remarcabil care combină piureul vibrant de mango cu frișca aerată și crema de vanilie plină de arome. Acest tort, încântător atât la gust cât și la vedere, datorită decorului său sofisticat cu flori din cremă de unt, este perfect pentru a adăuga un strop de eleganță oricărei ocazii.

3

Prepararea glazurii

Se freacă spumă untul la temperatura camerei. Deasupra se cerne zahărul pudră și se continuă baterea câteva minute. Se încorporează laptele la temperatura camerei până când compoziția devine ușor tartinabilă. Se aromatizează cu zahăr vanilat. Din glazura astfel obținută se pun deoparte circa 200 ml.

Se scoate tortul din forma de copt și se acoperă cu un strat subțire de glazură. Se introduce în frigider pentru 15 minute pentru a permite glazurii să se întărească. 
Se scoate apoi tortul, se acoperă cu un nou strat mai gros de glazură și se netezește. Se introduce din nou pentru 15 minute în frigider.

Cei 200 ml de glazură puși deoparte se împart în 3 și fiecare parte se colorează în verde, roz, respectiv albastru. Glazurile astfel colorate se pun separat în poșuri cu care se șprițează apoi lalele pe lateralul tortului. Cremele rămase se distribuie decorativ pe partea de sus a tortului.

  • Se poate prepara un tort cu înălțime mai mică dacă se coace blatul în forme cu diametrul de 22 cm. Acestea se vor umple doar cu două straturi de cremă.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.