Flag

Tort Albinuță

10 - 12 porții
Medie
240
Tort cu migdale decorat cu albinuțe.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Dacă nu aveți făină de migdale, puteți folosi aceeași cantitate de migdale întregi mărunţite cu un mixer.
Recipe Tips
Dacă nu aveți un termometru pentru crema de unt, puteți să folosiți o lingură de lemn în amestecul de ouă și să suflați: dacă se creează un model de trandafiri, amestecul este la aproximativ 80 °C.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Aluat
4ouă (mărimea M)
130 gzahăr
0,5 lingurițeEsență naturală de migdală marocană 35 ml Dr. Oetker
3 linguriapă fierbinte
8 gZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1 prafsare
75 gfăină de migdale
50 gfăină de porumb
1 lingurăCacao Dr. Oetker
2 linguriPraf de copt Dr. Oetker
Pentru crema de unt franțuzească
4ouă (marimea M), temperatura camerei
150 gzahăr
1 prafsare
375 gunt înmuiat
1 lingurăEsență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
75 gmiere
Pentru cremă
250 gunt
250 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie
1 prafsare
0,5 lingurițeEsență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
Pentru decor
100 gFondant Dr. Oetker - alb
Colorant alimentar galben Dr. Oetker
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Esență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie
Picture - Esență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
Picture - Fondant Dr. Oetker - alb
Picture - Colorant alimentar galben Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
1

Pentru aluat, preîncălziți cuptorul (încălzire sus/jos: 180 °C). Tapetați două forme rotunde cu hârtie de copt. 
Separați ouăle în albuș și gălbenuș. Amestecaţi făina de migdale, de porumb, pudra de cacao și praful de copt. Se amestecă apoi gălbenușul de ou cu o treime din zahăr, aroma și apa până devine spumos. Albuşul se bate spumă cu restul de zahăr, zahărul vanilat şi sarea până se omogenizează, adăugând treptat gălbenuşurile. Cerneţi deasupra făina de migdalele și amestecați. 
Adăugați amestecul în formă, neteziți și coaceți pe raftul din mijloc al cuptorului pentru cca. 35 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 35 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

2

Pentru crema de unt franţuzească, încălziţi oul, zahărul şi sarea într-un vas metalic pus peste o baie de apă clocotită. Amestecaţi continuu cu un tel până ajunge la temperatura de 85°C. De îndată ce atinge temperatura potrivită, scoateți vasul din baia de apă și amestecați cu ajutorul unui mixer de mână cu accesoriu pentru tel până când revine la o temperatură de aprox. 25 °C. Acest lucru poate dura până la 20 de minute. 
Între timp, bateţi untul până devine alb şi cremos. Acest lucru va dura aprox. 5 minute. Apoi adăugați treptat amestecul de ouă în unt și adăugați aroma și mierea.

3

Scoateți aluatul din forme și îndepărtați hârtia de copt. Tăiați fiecare blat în jumătate, pe orizontală, astfel încât să aveți patru straturi. Puneți o bază şi întindeţi o treime din cremă. Apoi al doilea şi al treilea strat cu restul de cremă. Puneți ultimul pandișpan și lăsați deoparte să se răcească pentru cel puțin 1 oră.

4

Pentru învelișul de cremă, amestecaţi cu mixerul manual cu accesoriu pentru tel, crema împreună cu untul, zahărul pudră, sarea și aroma până se formează un amestec alb, pufos. Acest lucru poate dura câteva minute. Înveliţi pandișpanul astfel încât straturile să fie complet acoperite și lăsați deoparte să se răcească din nou.

5

Pentru fagure, coloraţi fondantul după gust cu galben și portocaliu. Se întinde în foi de 2 mm grosime. Folosind o spatulă, tăiați hexagoane și lipiți-le pe părțile laterale ale pandișpanului în formă de fagure. Lipiți albinuțele și serviți pandișpanul.

  • Dacă nu aveți făină de migdale, puteți folosi aceeași cantitate de migdale întregi mărunţite cu un mixer.
  • Dacă nu aveți un termometru pentru crema de unt, puteți să folosiți o lingură de lemn în amestecul de ouă și să suflați: dacă se creează un model de trandafiri, amestecul este la aproximativ 80 °C.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.