Pentru aluat, preîncălziți cuptorul (încălzire sus/jos: 180 °C). Tapetați două forme rotunde cu hârtie de copt.
Separați ouăle în albuș și gălbenuș. Amestecaţi făina de migdale, de porumb, pudra de cacao și praful de copt. Se amestecă apoi gălbenușul de ou cu o treime din zahăr, aroma și apa până devine spumos. Albuşul se bate spumă cu restul de zahăr, zahărul vanilat şi sarea până se omogenizează, adăugând treptat gălbenuşurile. Cerneţi deasupra făina de migdalele și amestecați.
Adăugați amestecul în formă, neteziți și coaceți pe raftul din mijloc al cuptorului pentru cca. 35 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 35 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Pentru crema de unt franţuzească, încălziţi oul, zahărul şi sarea într-un vas metalic pus peste o baie de apă clocotită. Amestecaţi continuu cu un tel până ajunge la temperatura de 85°C. De îndată ce atinge temperatura potrivită, scoateți vasul din baia de apă și amestecați cu ajutorul unui mixer de mână cu accesoriu pentru tel până când revine la o temperatură de aprox. 25 °C. Acest lucru poate dura până la 20 de minute.
Între timp, bateţi untul până devine alb şi cremos. Acest lucru va dura aprox. 5 minute. Apoi adăugați treptat amestecul de ouă în unt și adăugați aroma și mierea.
Scoateți aluatul din forme și îndepărtați hârtia de copt. Tăiați fiecare blat în jumătate, pe orizontală, astfel încât să aveți patru straturi. Puneți o bază şi întindeţi o treime din cremă. Apoi al doilea şi al treilea strat cu restul de cremă. Puneți ultimul pandișpan și lăsați deoparte să se răcească pentru cel puțin 1 oră.
Pentru învelișul de cremă, amestecaţi cu mixerul manual cu accesoriu pentru tel, crema împreună cu untul, zahărul pudră, sarea și aroma până se formează un amestec alb, pufos. Acest lucru poate dura câteva minute. Înveliţi pandișpanul astfel încât straturile să fie complet acoperite și lăsați deoparte să se răcească din nou.
Pentru fagure, coloraţi fondantul după gust cu galben și portocaliu. Se întinde în foi de 2 mm grosime. Folosind o spatulă, tăiați hexagoane și lipiți-le pe părțile laterale ale pandișpanului în formă de fagure. Lipiți albinuțele și serviți pandișpanul.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort