Flag

Tort spațial

20 bucăți
Medie
80
Descoperă fascinația spațiului în Tortul spațial! Decor spectaculos și arome delicioase se întâlnesc într-un desert inedit. Încântare culinară garantată!
Bucură-te de o aventură cosmică cu Tortul spațial! Decorul spectaculos în tematică intergalactică îți va captiva privirile. O combinație perfectă între visare și savoare, acest desert îți va oferi o încântare culinară de neuitat. Explorează noi frontiere culinare și savurează experiența spațială!...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Puteți pregăti prăjitura și pe o tavă cu ramă de copt (aprox. 38 x 25 cm).
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Aluatul pentru tortul spațial
Tavă (38 x 25 cm)
Hârtie de copt

Ingrediente

pentru tortul spațial
puțină grăsime
Aluatul pentru tortul spațial
4ouă (mărimea M)
75 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
100 gfăină de grâu
0,5 lingurițePraf de copt Dr. Oetker
Pentru budinca de portocale
2 plicuriPraf de budincă cu gust de vanilie
90 gzahăr
700 mlsuc de portocale
Pentru umplutura de biscuiți cu unt
150 gciocolată neagră de menaj
100 gbiscuiți cu unt
Pentru umplutură
400 gfrișcă rece
2 plicuriGelatină instant Dr. Oetker
250 gbrânză proaspătă de vaci (slabă, 0,5% grăsime)
30 gzahăr
2 plicuriZahăr Vanilinat Dr. Oetker
2 lingurisuc de lămâie
Pentru decor
100 gFondant Dr. Oetker
30 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
Colorant alimentar albastru Dr. Oetker
Ornamente pentru prăjituri Galaxie Dulce Dr. Oetker
Pentru glazura oglindă
9 foiGelatină albă Dr. Oetker
225 gciocolată albă de menaj
225 gSos de caramel Dr. Oetker
225 gzahăr
180 mlapă
150 mllapte condensat îndulcit
Colorant alimentar negru și violet
Colorant alimentar albastru Dr. Oetker
Colorant alimentar verde Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Praf de budincă cu gust de vanilie
Picture - Gelatină instant Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Fondant Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar albastru Dr. Oetker
Picture - Ornamente pentru prăjituri Galaxie Dulce Dr. Oetker
Picture - Gelatină albă Dr. Oetker
Picture - Sos de caramel Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar albastru Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar verde Dr. Oetker
1

Se unge baza tăvii și se acoperă cu hârtie de copt. Preîncălziţi cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

2

Pregătirea aluatului pentru tortul spațial

Se bat ouăle într-un castron, cu mixerul (palete de amestecare), la cea mai mare
viteză, timp de 1 minut până devin pufoase. Presărați zahărul și zahărul vanilinat
și amestecați timp de încă 3 minute. Se adaugă făina cu praful de copt și se
amestecă la cea mai mică viteză. Se nivelează aluatul în tavă. Puneţi tava pe
grătar la cuptor. După se lasă la răcit în formă pe un grătar.

Poziție grătar: în partea de sus

Durată de coacere: 15 Minute

3

Prepararea budincii pentru tortul spațial

Se prepară budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj, dar cu numai 90 g
zahăr şi 700 ml suc de portocale. Întindeți budinca fierbinte pe bază și lăsați să
se răcească.

4

Topiți ciocolata conform instrucțiunilor de pe pachet. Puneți biscuiții cu untuniform pe stratul de budincă şi întindeți uniform ciocolata peste. Daţi la frigiderpână când ciocolata s-a întărit.

5

Bateți frișca cu 1 plic de gelatină până se întărește. Se amestecă brânza cu 1 plicde gelatină. Se amestecă apoi zahărul, zahărul vanilat și sucul de lămâie. Lafinal, amestecați totul și întindeți uniform peste stratul de ciocolată. Congelațitortul cel puțin 2 ore până când stratul exterior este înghețat.

6

Pregătirea planetelor pentru tortul spațial

Picture - Tort Spațial 1

Se frământă fondantul cu zaharul pudră. Se împarte în bucăți de diferitedimensiuni pentru Soare, Venus, Mercur, Pământ, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus,Neptun și Pluto. Se colorează cu colorant alimentar.

7

Glazura oglindă

Dizolvați gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Tocați ciocolata.Aduceți siropul de caramel, zahărul și apa la punctul de fierbere într-o cratiță șifierbeți timp de 3-6 minute. Scoateți oala de pe aragaz și adăugați laptelecondensat. Mai întâi se topește ciocolata, amestecând constant. Apoi se dizolvăgelatina în timp ce se amestecă. Se strecoară amestecul printr-o sită fină într-unbol. Amestecul se separă in patru, se colorează unul cu negru, unul cu verde,unul cu albastru și ultimul cu violet. Se lasă porțiile de glazură să se răcească,dar nu în frigider.

8

Decorarea tortului spațial

Picture - Tort Spațial 2

Se scoate marginea tăvii și se pune tortul pe un grătar, apoi cu tot cu grătar sepune pe o tavă mai mare. Turnați glazura oglindă pe suprafața tortului șiîntindeți-o doar vertical (de la stânga la dreapta sau invers) cu un cuțit lung șineted sau o paletă. Întindeți glazura și peste margini. Se lasă puțin să se scurgăexcesul de glazură, apoi se pune tortul pe un platou. Se lasă la temperaturacamerei timp de aproximativ 30 de minute până când stratul exterior s-adezghețat.

9

Acum se pot plasa figurinele: soarele și planetele, pe orbitele corecte. Presăraţi ornamentele Galaxie Dulce ca elemente spațiale.

  • Puteți pregăti prăjitura și pe o tavă cu ramă de copt (aprox. 38 x 25 cm).