Preîncălziți aparatul de vafe la cea mai înaltă treaptă.
Peste mixul pentru Waffles se adaugă 2 ouă, 150g iaurt și o lingură de ulei de floarea soarelui. Amestecați la viteză mare până se omogenizează compoziția.
Reduceți temperatura aparatului de vafe la treapta medie și ungeți-l. Folosind o lingură, turnați aluatul în aparatul de vafe în porții nu prea mari și coaceți până se rumenesc. Lăsați vafele să se răcească individual pe un grătar de răcire. Coaceți în total 6-7 vafe.
Spălați căpșunile. Tăiați aproximativ 10 căpșuni în jumătate pentru decor, lăsând partea verde. Curățați căpșunile rămase și tăiați-le în sferturi sau optimi, în funcție de mărime. Bateți frișca cu întăritorul de frișcă până se întărește. Amestecați mascarpone, zahărul, sucul de lămâie și vanilia într-un bol până se omogenizează. Apoi încorporați cu grijă frișca.
Așezați o vafă pe o tavă de plăcintă sau pe un platou mare și acoperiți cu aproximativ 2 linguri de cremă mascarpone, adăugați deasupra câteva căpșuni. Așezați peste o vafă și apăsați ușor. Acum repetați procesul cu 2 linguri de cremă și adăugați căpșuni deasupra. Întindeți crema de mascarpone rămasă neuniform pe suprafață și adăugați căpșuni tăiate în jumătate pentru decor.
Înainte de servire, decorați Tort waffle cu căpșuni cu frunze de mentă.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort