Flag

Tort Lamă

8 porții
Medie
240
Tort cu aromă de lămâie decorat cu lamă și cactuși colorați.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Dacă nu aveți un termometru pentru crema de unt, puteți să folosiți o lingură de lemn în amestecul de ouă și să suflați: dacă se creează un model de trandafiri, amestecul este la aproximativ 80°C.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Aluat
4ouă (mărimea M)
130 gzahăr
0,5 lingurițeEsențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker
3 linguriapă fierbinte
8 gZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1 prafsare
75 gfăină (tip 405)
50 gfăină de porumb
2 linguriPraf de copt Dr. Oetker
Pentru crema de unt franțuzească
4ouă (mărimea M), temperatura camerei
150 gzahăr
1 prafsare
375 gunt înmuiat
1 lingurăEsență de cafea 38 ml Dr. Oetker
300 gafine
Pentru acoperirea cremă
250 gunt
250 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker (cu aromă de vanilie)
1 prafsare
0,5 lingurițeEsențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker
Pentru decor
200 gFondant Dr. Oetker (alb)
Colorant alimentar galben Dr. Oetker
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Colorant alimentar verde Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Esențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker (cu aromă de vanilie)
Picture - Esențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker
Picture - Fondant Dr. Oetker (alb)
Picture - Colorant alimentar galben Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar verde Dr. Oetker
1

Pentru aluat, preîncălziți cuptorul (încălzire sus/jos: 180°C). Tapetați baza a două forme rotunde cu hârtie de copt. Separați ouăle în albuș și gălbenuș. Se amestecă făina, făina de porumb și praful de copt. Se amestecă gălbenușul de ou cu o treime din zahăr, aroma și apa până devine spumos. Albușul se bate spumă cu restul de zahăr, zahărul vanilat și sarea, adăugând treptat amestecul de gălbenușuri. Cerneți făina și amestecați. Adăugați în mod egal în forme, neteziți și coaceți pe raftul din mijloc al cuptorului timp de cca. 20 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

Durată de coacere: 20 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

2

Pentru crema de unt franțuzească, încălziţi oul, zahărul și sarea într-un vas metalic pus peste o baie de apa clocotită, amestecând continuu cu un tel până ajunge la temperatura de 85°C. De îndată ce atinge temperatura potrivită, scoateți vasul din baia de apă și amestecați cu ajutorul unui mixer de mână cu accesoriu pentru tel, până când revine la o temperatură de aprox. 25°C. Acest lucru poate dura până la 20 de minute. 
Între timp, bateţi untul până devine alb și cremos (aprox. 5 minute). Apoi adăugați treptat amestecul de ouă în unt și aroma.

3

Scoateți aluatul din forme și îndepărtați hârtia de copt. Tăiați fiecare blat în jumătate pe orizontală, astfel încât să aveți patru straturi. Spălați afinele, apoi uscați cu un prosop. Puneți o bază şi acoperiţi cu o treime din cremă, apoi presărați câteva afine. Procedaţi la fel cu urmatoarele 2 straturi. Puneți ultimul pandișpan și lăsați deoparte să se răcească pentru cel puțin 1 oră.

4

Pentru învelișul de cremă, amestecaţi, folosind mixerul manual cu accesoriul pentru tel, untul, zahărul pudră, sarea și aroma până se formează un amestec alb, pufos; acest lucru poate dura câteva minute. Acoperiți apoi pandișpanul astfel încât bazele să fie complet acoperite și lăsați deoparte să se răcească din nou.

5

Pentru decor, împărţiţi fondantul în patru porții și coloraţi după gust. Puteți folosi, de exemplu, galben și portocaliu, roz sau verde cu roz. Întindeți în foi de 2 mm și tăiați-le în formă de cerc cu ajutorul unui tăietor. Așezați cercurile de fondant unul peste altul și lipiţi-le folosind puțină apă. Fiecare cerc nou trebuie să fie mai mic. Acum tăiați cercurile pe jumătate folosind un cuțit și puneți-le pe margini deasupra pandișpanului. Deasupra puneţi o lamă și cactuși.

  • Dacă nu aveți un termometru pentru crema de unt, puteți să folosiți o lingură de lemn în amestecul de ouă și să suflați: dacă se creează un model de trandafiri, amestecul este la aproximativ 80°C.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.