Flag

Tort Flamingo

10 - 12 porții
Medie
240
Tort cu gustos şi arătos, perfect de preparat împreună cu copiii
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Dacă nu aveți un termometru pentru crema de unt, puteți să folosiți o lingură de lemn și să suflați: dacă se creează un model de trandafiri, amestecul este la aproximativ 80 °C.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
4ouă (mărimea M)
130 gzahăr
0,5 lingurițeEsență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
3 linguriapă fierbinte
8 gZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1 prafsare
75 gfăină (tip 405)
50 gfăină de porumb
2 linguriPraf de copt Dr. Oetker
Pentru crema de unt franțuzească
4ouă (marimea M), temperatura camerei
150 gzahăr
1 prafsare
375 gunt înmuiat
1 lingurăEsență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
400 gzmeură
Pentru acoperirea cremă
250 gunt
250 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie
1 prafsare
0,5 lingurițeEsență lămâie Dr. Oetker - fiole
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Pentru decor
150 gciocolată albă
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Esență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Esență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie
Picture - Esență lămâie Dr. Oetker - fiole
Picture - Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
1

Pentru aluat, preîncălziți cuptorul (încălzire sus/jos: 180 °C). 
Tapetați baza a două forme rotunde cu hârtie de copt. 
Separați ouăle în albuș și gălbenuș. Se amestecă făina, făina de porumb și praful de copt. Apoi amestecaţi gălbenușul de ou cu o treime din zahăr, aroma și apa până devine spumos. Albușul se bate spumă cu restul de zahăr, zahărul vanilat și sarea, adăugând treptat amestecul de gălbenușuri. Cerneți făina și amestecați. Adăugați în mod egal în forme, neteziți și coaceți pe raftul din mijloc al cuptorului timp de cca. 20 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

Durată de coacere: 20 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

2

Pentru crema de unt franțuzească, încălziţi oul, zahărul și sarea într-un vas metalic pus peste o baie de apă clocotită, amestecând continuu cu un tel până ajunge la temperatura de 85°C. De îndată ce atinge temperatura potrivită, scoateți vasul din baia de apă și amestecați cu ajutorul unui mixer de mână cu accesoriu pentru tel până când revine la o temperatură de aprox. 25°C. Acest lucru poate dura până la 20 de minute. 
Între timp, bateţi untul până devine alb și cremos (aprox. 5 minute). Adăugați treptat amestecul de ouă în unt și apoi aroma. 
La final, spălați zmeura, apoi uscați cu un prosop. Se face un piure din 300 g zmeură și se dă prin sită. Se amestecă treptat în crema de unt.

3

Scoateți aluatul din forme și îndepărtați hârtia de copt. Tăiați fiecare strat în jumătate pe orizontală, astfel încât să rezulte patru bucăţi. Pe primul blat puneţi o treime din cremă și presărați zmeura. Procedaţi la fel cu al doilea şi al treilea strat. Puneți ultimul pandișpan și lăsați deoparte să se răcească pentru cel puțin 1 oră.

4

Pentru învelișul de cremă, folosind mixerul manual cu accesoriul pentru tel, amestecaţi untul, zahărul pudră, sarea și aroma până devine alb, pufos; acest lucru poate dura câteva minute. Coloraţi după preferinţă cu colorantul alimentar, apoi întindeți peste pandișpan astfel încât bazele să fie complet acoperite și lăsați deoparte să se răcească din nou. Păstrați restul de cremă la temperatura camerei.

5

Pentru penele de flamingo, topiţi ciocolata albă pe o baie de apă, la foc mediu, amestecând constant. Între timp, pregătiţi o tavă cu hârtie de copt. Adăugați câteva picături de colorant alimentar, după preferinţă și amestecați. Acum puneți aprox. 2 treimi pe o suprafață de marmură, întindeți bine și apoi adunați / răzuiți ciocolata continuu până se răcește la cca. 26 °C. Când ajunge la temperatura dorită, turnați peste restul de ciocolată până când ajunge la 28–30 °C. Folosiți o lingură pentru a pune pe hârtie de copt, în forme de buline, apoi folosiți aceeași lingură pentru a șterge o parte din bulină, creând forme de pene de flamingo. Lăsați să se solidifice.

6

Scoateți cu grijă penele de pe hârtia de copt și lipiți-le în partea de sus a pandișpanului. Pentru părțile laterale, folosiți un cuțit mic pentru a adăuga puțină cremă roz pe pene și lipiți-le pe pandișpan. Tăiați forma de flamingo și poziţionaţi pe pandișpan.

  • Dacă nu aveți un termometru pentru crema de unt, puteți să folosiți o lingură de lemn și să suflați: dacă se creează un model de trandafiri, amestecul este la aproximativ 80 °C.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.