Flag

Tort cu iaurt și căpșuni

12 felii
Medie
100
Un tort de fructe excelent, marmorat cu căpșuni și cremă de iaurt pe un blat de migdale crocante - una dintre rețetele delicioase de vară Dr. Oetker
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Aluatul
Formă rotundă de copt (Ø 26 cm)
Mixer
Tel

Ingrediente

Aluatul
100 gfăină
100 gmigdale mărunțite
1 vârf de cuțitPraf de copt Dr. Oetker
100 gzahăr
100 gunt sau margarină, moale
Crema de iaurt
10 foiGelatină albă Dr. Oetker
450 giaurt
200 gzahăr
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
6 lingurizeamă de lămâie
750 gsmântână pentru frișcă, rece
Crema de căpșuni
500 gcăpșuni
5 foiGelatină Dr. Oetker
100 gzahăr
2 lingurizeamă de lămâie
Decor
250 gsmântână pentru frișcă, rece
1 plicÎntăritor de frișcă Dr. Oetker
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
6frunze de mentă sau frunze de roiniță (Melissa oficinalis)

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Gelatină albă Dr. Oetker
Picture - Gelatină Dr. Oetker
Picture - Întăritor de frișcă Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pregătirea

Se unge baza formei de copt și se preîncălzește cuptorul.

2

Aluatul

Făina, migdalele și praful de copt  se amestecă într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor apoi se amestecă laolaltă cu mixerul (cu paletele de frământare) la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat sfărâmicios. Aluatul se distribuie uniform în forma de copt și se nivelează prin apăsare folosind dosul unei linguri. Se introduce forma de copt în cuptor și se coace. Se îndepărtează marginea formei de copt. Se desprinde baza formei de copt însă nu se îndepărtează. Se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 20 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

3

Crema de căpșuni

Pentru crema de căpșuni se spală căpșunile, se curăță și se taie în sferturi sau în jumătăți. Blatul se așază pe un platou de tort și se înconjoară cu un inel de tort.


Gelatina se înmoaie conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Căpșunile, zahărul și zeama de lămâie se pasează. Gelatina se dizolvă conform indicațiilor de pe ambalaj. Mai întâi se amestecă cca 3 linguri de căpșuni pasate în gelatina dizolvată folosind un tel apoi gelatina se încorporează în masa de căpșuni pasate. Crema de căpșuni astfel obținută se toarnă peste crema de iaurt și cu ajutorul unei furculițe se execută mișcări în masa de creme în așa fel încât să se obțină un aspect marmorat. Tortul se păstrează minim 3 ore la frigider, cel mai bine peste noapte.

4

Crema de iaurt

Gelatina se înmoaie conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Iaurtul, zahărul, coaja rasă de lămâie Finesse și zeama de lămâie se amestecă laolaltă într-un vas de mixare. Gelatina se dizolvă conform indicațiilor de pe ambalaj. Mai întâi se amestecă cca 3 linguri de cremă de iaurt în gelatina dizolvată folosind un tel. Apoi gelatina se încorporează în restul de cremă de iaurt. Smântâna pentru frișcă se bate spumă tare. Când crema începe să gelifice se încorporează frișca. Crema astfel obținută se întinde peste blat.

5

Decorarea

Inelul de tort se desprinde cu grijă și se îndepărtează. Smântâna pentru frișcă împreună cu întăritorul de frișcă și zahărul vanilinat se bate spumă tare. Cu frișca astfel obținută se acoperă decorativ tortul. Se ornează cu frunze de mentă sau de roiniță. Până la servire se păstrează la rece.