Flag

Tort cu mere și scorțisoară

1 bucată
Medie
40
Un desert apreciat, foarte ușor de preparat
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
200 gunt moale
150 gzahăr pudră
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
4ouă
200 gfăină
0,5 plicuriPraf de copt Dr. Oetker
Adițional
100 gfulgi de migdale
Pentru umplutură
500 gmere
suc de lămâie
1 vârf de cuțitscorțișoară
300 mlsuc de mere
2 plicuriTort-Gelee Transparent Dr. Oetker
20 gzahăr
despre 1 lingurițăEsență naturală de mentă americană Dr. Oetker
Pentru cremă
400 mlsmântână dulce (32% grăsime)
3 lingurizahăr pudră
1 vârf de cuțitscorțișoară
1 plicGelatină Dr. Oetker
70 mlsuc de mere

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Tort-Gelee Transparent Dr. Oetker
Picture - Gelatină Dr. Oetker
1

Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi plicul de Finesse până se obţine o spumă. Se adaugă treptat ouăle. Făina se amestecă cu praful de copt și se amestecă în compoziția de mai sus. Se toarnă aluatul într-o formă cu inel detașabil unsă, tapetată cu făină (cu diametrul de 26 cm), se întinde uniform şi se presară cu fulgi de migdale. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.

Durată de coacere: 45 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Pentru umplutură se taie merele în felii subţiri. Se amestecă bine cu sucul de la o lămâie, scorţişoara, sucul de mere, zahărul şi Tort Gelle şi se fierbe acoperit până se înmoaie. Blatul rece se taie o dată și se întinde umplutura pregătită mai sus.

3

Pentru cremă se bate smântâna cu zahărul pudră şi scorţişoara. Se pregăteşte gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi se încălzeşte împreună cu sucul de mere. Se amestecă gelatina cu 1/3 din frişca bătută. Se adaugă restul de frişcă şi se amestecă uşor. Se întinde uniform crema pe umplutura rece. Se acoperă cu cel de-al doilea blat de tort, se apasă uşor şi se dă la rece o oră.