Flag

Tort cu mere și sirop de caramel

12 bucăți
Medie
60
Prăjitură crocantă cu mere și caramel
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Sugestie din bucătăria de încercări:
• În loc de migdale se pot folosi și 200 g de arahide sărate, mărunțite. În acest caz se renunță la sarea din rețetă.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru forma de copt rotundă cu margine detașabilă (diametru de 26 cm)
puțină grăsime
Garnitură
750 gmere
Aluat
125 gunt sau margarină moale
125 gzahăr
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 prizăsare
3ouă (mărime M)
200 gfăină
2 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
Siropul de caramel
200 gmigdale bastonașe
200 gzahăr
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
0,5 lingurițesare
200 gsmântână dulce pentru frișcă

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1

Pregătirea

Pentru garnitură, merele se curăță de coajă, se taie în sferturi, apoi se taie felii. Se unge baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Aluat

Într-un vas de mixare se freacă spumă untul sau margarina folosind mixerul cu paletele de batere. Sub amestecare continuă, se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul, zahărul vanilat Bourbon, coaja rasă de lămâie și sarea, până ce se obține o masă legată. Se încorporează în continuare gălbenușurile, pe rând, unul câte unul, la viteza maximă, la circa ½ de minut fiecare. Se amestecă făina cu praful de copt, apoi amestecul se încorporează scurt la viteză medie, în două reprize.  Jumătate din compoziția de aluat se toarnă în forma de copt și se nivelează. Feliile de mere se așază peste aluat sub forma unei coroane. Peste mere se toarnă restul de compoziție de aluat. Se introduce forma în cuptor și se coace.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 45 Minute


Prăjitura se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.

3

Siropul de caramel

Migdalele se prăjesc într-o tigaie, fără ulei, până ce capătă o culoare maro-aurie. Se așază apoi pe o farfurie. În aceeași tigaie în care s-au prăjit migdalele, se topesc zahărul, zahărul vanilat Bourbon și sarea, la foc mediu. Se adaugă smântâna și se fierbe până la dizolvarea completă a ingredientelor, iar sosul de caramel devine puțin mai gros. Se încorporează apoi migdalele iar compoziția astfel obținută se toarnă peste prăjitură.


Prăjitura se lasă în formă să se răcească.

  • Sugestie din bucătăria de încercări:
    • În loc de migdale se pot folosi și 200 g de arahide sărate, mărunțite. În acest caz se renunță la sarea din rețetă.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.