Se unge forma cu grăsime și se tapetează cu hârtie de copt.
Într-un vas de mixat se bat ouăle spumă timp de 1 minut, folosind viteza cea mai mare a mixerului. Se amestecă zahărul cu zahărul vanilinat și se presară peste ouă în decursul a unui minut (în tot acest timp se mixeaza continuu). Compoziția obținută se mai bate încă 2 minute. Se încorporează aroma. Se adaugă și se amestecă faina cu gustinul și praful de copt. Aluatul se întinde în tava de copt. Tava se introduce la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.
Durată de coacere: despre 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se desprinde marginea formei de prăjituri. Blatul se rastoarnă pe un grătar de bucatarie, apoi se lasă la răcit.
Se înlătură hartia de copt și blatul se așază pe un platou pentru tort, prevăzut cu inel. Merele se decojesc și se taie mărunt. Se aduc la fiert merele cu sucul de lămâie, zahărul vanilinat, 100 ml suc de mere și sucul de soc. Pudding-ul se amestecă cu restul sucului de mere și se toarnă peste compoziția cu mere. Se mai lasă la fiert apoi încă 1 minut. Umplutura se întinde peste blat și se lasă la răcit.
Se înmoaie gelatina conform instrucțiunilor de pe pachet. Într-un vas de mixat se amestecă brânza Mascarpone, brânza dulce și zahărul folosind mixerul. Se încorporează sucul de soc. Gelatina se dizolvă conform instrucțiunilor de pe pachet. Mai intâi se amestecă gelatina cu 4 linguri din cremă, folosind un tel, apoi cu restul de cremă. Crema rezultată se intinde uniform peste umplutura cu măr. Tortul se lasă la frigider timp de minim 5 ore.
Se înlatură inelul de tort. Se bate tare frisca cu zahărul vanilinat si întăritorul de frișcă. Frișca se întinde peste tort și apoi se ornează după preferințe.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort