Flag

Tort cu mere și cremă de budincă

16 bucăți
Medie
60
Mere zemoase și budincă cu smântână, cu marțipan
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru forma de copt rotundă cu margine detașabilă (diametru de 28 cm)
grăsime
Umplutura de mere
750 gmere - de exemplu mere din soiul Golden Delicious
100 gMarțipan Dr. Oetker
50 gunt
2 lingurimiere
50 gzahăr
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
Aluatul
250 gfăină
0,5 lingurițePraf de copt Dr. Oetker
125 gunt sau margarină moale
100 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 prizăsare
1ou (mărime M)
Crema de budincă
125 gzahăr
200 mlsmântână pentru frișcă
600 gsmântână grasă fermentată
4ouă (mărime M)
1 plicPremium Pudding Vanilie Bourbon Dr. Oetker
Aluatul sfărâmicios
100 gMarțipan Dr. Oetker
100 gunt sau margarină moale
150 gfăină
50 gzahăr
Pentru presărare
50 gmigdale mărunțite
1 plicZahăr cu scorțișoară Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Premium Pudding Vanilie Bourbon Dr. Oetker
Picture - Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
1

Umplutura de mere

Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi, apoi în felii. Marțipanul se taie cubulețe. Untul, mierea, zahărul și coaja rasă de lămâie Finesse se topesc la foc mediu într-o tigaie. Se adaugă cubulețele de marțipan și se mai dă o dată amestecul în fiert. Se adaugă apoi feliile de mere și se călesc circa 5 minute la foc moale. Compoziția se lasă apoi să se răcească.
Se unge baza formei de copt.

2

Aluatul

Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul cu spiralele de aluat, la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen.  Două treimi din cantitatea de aluat se întinde pe fundul formei de copt, apoi se montează marginea laterală a formei de copt. Restul de aluat se rulează pentru a-i da forma unui rulou care se așază pe circumferința formei de copt și se presează pe margine pentru a forma o margine de aluat cu înălțimea de cca 3  cm. Aluatul se presară apoi cu migdale și scorțișoară. Se păstrează în frigider. Se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 140 °C

3

Crema de budincă

Praful de budincă se amestecă cu zahărul și cu 100 g de smântână pentru frișcă. Restul de smântână pentru frișcă și smântâna fermentată se aduc la fierbere sub amestecare continuă, într-o oală. Se adaugă amestecul de praf de budincă și se fierbe scurt. Se încorporează ouăle în budinca fierbinte.

4

Aluatul sfărâmicios

Marțipanul se taie cubulețe. Se pun toate ingredientele într-un vas de mixare și se amestecă folosind mixerul cu paletele de batere până ce se obține un aluat sfărâmicios.

5

Masa de mere se toarnă peste blatul din forma de copt. Deasupra se întinde budinca, iar la final se acoperă cu aluatul sfărâmicios. Forma se introduce în cuptor și se coace.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 90 Minute

6

Prăjitura în formă se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească. Apoi se scoate din formă și se pudrează după dorință cu zahăr pudră.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.