Flag

Tort de Paște cu ciocolată albă și fistic

14 - 16 porții
Medie
90
Sărbătoriți Paștele cu un tort de ciocolată albă și fistic, o combinație delicioasă care adaugă eleganță și savoare mesei festive.
În această sărbătoare de Paște, aduceți un strop de inovație și rafinament cu un tort special de ciocolată albă și fistic. Această combinație sofisticată de arome este accentuată de decorul plăcut, cu doi iepurași de ciocolată, care adaugă un element tematic și vesel. Tortul este perfect pentru a...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Tortul se va păstra până la 4 zile într-un recipient ermetic la temperatura camerei.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru tort
300 gciocolată albă
450 gfăină simplă
20 gPraf de copt Dr. Oetker
250 gfistic măcinat
150 gzahăr tos
4ouă mari
250 gunt nesărat (topit)
300 mllapte integral
7,5 mlEsență naturală de migdală marocană 35 ml Dr. Oetker
Colorant alimentar verde Dr. Oetker
Pentru crema de unt
300 gciocolată albă
500 gunt nesărat (înmuiat)
800 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie
15 mlEsență naturală de vanilie Madagascar
Pentru decorare
Colorant alimentar verde Dr. Oetker
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Colorant alimentar galben Dr. Oetker
2iepurași de ciocolată
Margarete decor Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar verde Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie
Picture - Colorant alimentar verde Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar galben Dr. Oetker
1

Pentru blat

În primul rând, preîncălziți cuptorul la 190°C/ 170°C Ventilator/Marca de gaz 5. Ungeți și tapetați forme rotunde de tort de 7 x 20 cm. Rupeți ciocolata albă într-un castron și topiţi-o în cuptorul cu microunde în reprize de 30 secunde, amestecând după fiecare până se topește. Se lasă la răcit 10 minute.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 170 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 190 °C

2

Cerneți făina și praful de copt într-un castron mare și adăugați fisticul măcinat și zahărul. Faceți o gaură în centrul amestecului uscat. Adăugaţi treptat ouăle, untul topit şi laptele până se omogenizează. Apoi, adăugați esența de migdale și ciocolata albă topită. În cele din urmă, adăugați câteva picături de colorant verde până când obțineți o nuanță minunată de verde pastel.

3

Împărțiți în mod egal amestecul între formele de tort, neteziți blaturile și coaceți la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute, până când crește și devine ferm la atingere și ușor auriu. Se lasă la răcit în forme timp de 5 minute, apoi se scot pe un grătar pentru a se răci complet.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 35 Minute

4

Pentru Crema de unt

În timp ce tortul se răcește, se prepară crema de unt. Mai întâi, rupeți ciocolata albă într-un castron și topiți-o în cuptorul cu microunde în reprize de 30 secunde, amestecând; lăsați să se răcească.

5

Introduceți untul topit într-un castron mare și bateți până când este omogen și lucios; cel mai bine este cu un mixer electric. Adăugați zahărul pudră în 3 reprize și amestecaţi bine după fiecare adăugare. Se toarnă ciocolata topită și esența de vanilie și se amestecă până când se omogenizează.

6

Asamblarea tortului Paște

Odată ce tortul s-a răcit, tăiați orice vârf al blatului folosind un cuțit special. Așezați primul strat de blat și întindeți peste un strat de cremă de unt, puneți următorul strat de blat deasupra și repetați până terminaţi.

7

În continuare, folosiți un cuțit tip paletă pentru a netezi stratul subțire de cremă de unt peste partea de sus și pe părțile laterale ale tortului, apoi folosiți o racletă pentru tort sau un cuțit lung pentru a netezi crema de unt. Se lasă la racit timp de 30 de minute.

8

În timp ce tortul se răcește, este timpul să colorați crema de unt rămasă. Luați câteva linguri și puneți deoparte pentru decorarea blatului tortului. Împărțiți crema de unt rămasă în 4 boluri și colorați 3 dintre ele într-o nuanță diferită de verde și pe cel final cu galben pastel.

9

Odată ce prăjitura s-a răcit, începând cu cea mai închisă nuanță de verde și terminând cu galbenul, se pun pe laterale pentru un efect de degrade. Dați la frigider pentru a stabiliza crema de unt.

10

În timp ce tortul se răcește, coloraţi crema de unt rămasă cu gelul de culoare roșie. Puneți crema de unt roz, verde și galbenă rămasă în pungi separate, prevăzute cu o varietate de duze stea.

11

Scoateți tortul din frigider și puneți cremă de unt de diferite culori în vârful tortului. Decoraţi tortul cu margarete napolitane, ouă de ciocolată și mini iepurași.

12

Ta-dah, acum sunteţi gata să serviţi tortul de Paște!

  • Tortul se va păstra până la 4 zile într-un recipient ermetic la temperatura camerei.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.