Se preîncălzește cuptorul.
Se tapetează bazele celor două forme de copt cu hârtie de copt.
Se freacă spumă untul, zahărul și sarea, folosind mixerul cu paletele de batere. Se încorporează apoi, pe rând, ouăle.
Lămâia se spală cu apă fierbinte, se usucă, se răzuiește coaja și se stoarce zeama.
Într-un al doilea vas de mixare se amestecă făina, amidonul, praful de copt și coaja rasă de lămâie. Acest amestec de făină, iaurtul degresat și zeama de lămâie se încorporează apoi treptat, alternativ, în masa de unt, cu ajutorul mixerului. Se amestecă cu mixerul până ce se obține o compoziție omogenă, legată. Compoziția se toarnă în cele două forme de copt și se coace în cuptor cca. 40 de minute. După coacere se lasă să se răcească complet. Apoi se desprind și se îndepărtează marginile detașabile laterale ale formei de copt și hârtia de copt.
Fiecare din cele două blaturi se taie în mijloc în două. Se obțin astfel 4 foi de tort.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 40 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Între timp, pentru cremă se spală lămâia cu apă fierbinte, se usucă și se răzuiește coaja. Coaja răzuită se amestecă apoi cu zahărul pudră și cu întăritorul de frișcă. Se freacă brânza Mascarpone folosind mixerul cu paletele de batere, apoi se încorporează smântâna puțin câte puțin. Imediat ce compoziția începe să se întărească puțin se presară amestecul de zahăr pudră-întăritor de frișcă-coajă rasă de lămâie. Se continuă amestecarea până ce se obține o cremă legată, omogenă.
Se așază prima foaie de tort pe un platou de tort și se unge cu cremă. Se acoperă cu a doua foaie de tort care se unge, de asemenea, cu cremă. Se procedează la fel cu cea de-a treia foaie de tort. Se acoperă cu ultima foaie de tort, apoi tortul se lasă la rece.
Între timp, pentru crema de unt, se freacă untul, zahărul pudră, sarea și aroma de lămâie folosind mixerul cu paletele de batere, până ce se obține o cremă spumoasă albă, care rezistă câteva minute. La final se colorează cu colorantul roz.
Cam pe la jumătatea înălțimii tortului, pe lateral se pune puțină cremă și se întinde de jur împrejur sub forma unei benzi de cremă. Decorurile din zahăr se fixează cu mâna pe această bandă de cremă. Se continuă apoi acoperirea restului de tort cu crema de unt rămasă, în așa fel încât mijlocul decorat să rămână liber.
Se lasă din nou puțin la rece, apoi tortul se poate servi.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort