Flag

Tort cu căpșuni de ziua mamei

12 bucăți
Medie
80
Căpșuni parfumate, frișcă, mascarpone și o notă acrișoară de suc de lămâie - toate se combină armonios într-un desert irezistibil: tortul cu căpșuni
Surprindeți-vă mamele cu un tort delicios și festiv, pregătit special pentru ziua lor! Căpșuni parfumate, frișcă, mascarpone și o notă acrișoară de suc de lămâie se combină armonios într-un desert irezistibil. Decorul cu praline în formă de inimioare adaugă o notă personală și romantică, simboliz...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Blatul poate fi preparat și în avans deoarece poate fi congelat.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru forma rotundă de copt, cu margine detașabilă (Ø 20 cm)
Hârtie de copt
Pentru decor
scobitoare din lemn
paie

Ingrediente

Pentru forma rotundă de copt, cu margine detașabilă (Ø 20 cm)
puțină grăsime
Pentru blat
70 gunt
4ouă (mărimea M)
150 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
160 gfăină de grâu
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
1,5 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
Pentru cremă
125 gcăpșuni
400 gfrișcă rece
1 plicTort-Gelee Transparent Dr. Oetker
250 gbrânză Mascarpone
50 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie
suc de la o lămâie
Pentru decor
praline sub formă de inimioare cu cremă de nuga și nucă
Creioane pentru decor Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Tort-Gelee Transparent Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie
Picture - Creioane pentru decor Dr. Oetker

Cum se prepară un tort cu căpșuni delicios pentru ziua mamei?

1

Pregătirea

Pentru prepararea aluatului se topește untul într-o cratiță mică, apoi se lasă să se răcească. Se unge baza formei rotunde de copt și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Prepararea blatului

Într-un vas de mixare, folosind un mixer cu paletele de batere la viteză mare, se bat spumă ouăle circa un minut. Amestecând continuu, se presară și se încorporează zahărul amestecat în prealabil cu zahăr vanilinat, apoi se continuă baterea încă 2 minute. Se încorporează o linguriță de colorant alimentar roșu. Făina se amestecă cu praful de copt și apoi scurt, la viteză mică, se încorporează în compoziție. La final se  adaugă și untul. Compoziția astfel obținută se toarnă în forma de copt și se nivelează. Forma se introduce în cuptor și se coace.

3

Se desprinde și se îndepărtează marginea formei de copt. Blatul se răstoarnă din forma de copt pe un grătar de bucătărie tapetat cu hârtie de copt, apoi se lasă să se răcească. Se desprinde hârtia de copt și se mai întoarce o dată blatul pe partea cealaltă, apoi se taie de două ori pentru a obține 3 foi. Foaia de jos se așază pe un platou de tort.

4

Prepararea cremei

Căpșunile se spală, se curăță, iar câteva căpșuni mai mici se pun deoparte. Restul se taie mărunt. Frișca se bate spumă tare împreună cu gelatina, fix conform instrucțiunilor de pe plic. Mascarpone, zahărul pudră și zeama de lămâie se amestecă laolaltă într-un vas de mixare, iar la final se încorporează frișca. 3/4 din cantitatea de cremă se transferă într-un poș cu orificiu rotund având diametrul de 15 mm, iar căpșunile tăiate mărunt se încorporează în restul de cremă.

5

Prepararea umpluturii

Pe marginea blatului, de jur împrejur, se formează, cu ajutorul poșului, mici moțuri de cremă. Jumătate din cantitatea de cremă cu căpșuni se toarnă peste blat și se nivelează. Se așază foaia din mijloc de blat și se procedează ca și în cazul foii de jos, apoi se acoperă cu ultima foaie de blat care se ornează cu moțuri de cremă din poș. Tortul se lasă cel puțin 2 ore să stea în frigider.

6

Decorarea

Înfigeți 4 praline sub formă de inimioare în câte câte o scobitoare și pe fiecare dintre praline scrieți cu creionul de decor câte o literă (M A M A). Tăiați 4 paie în bucăți cu lungimea mai mică decât lungimea scobitorilor și înfigeți scobitorile cu pralina în vârf prin aceste paie, în tort. Tăiați partea dinspre codiță a căpșunilor în așa fel încât să le dați o formă frumoasă de inima și așezați-le apoi decorativ peste tort.

  • Blatul poate fi preparat și în avans deoarece poate fi congelat.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.