Flag

Tort cu brânză dulce și fructe de pădure

16 bucăți
Medie
40
O prăjitură cu brânză dulce, smântână și amestec de fructe de pădure, numai bună de servit la o petrecere sau alături de cei dragi
Această reţetă de prăjitura cu brânză dulce și fructe de pădure echilibrează perfect dulceața brânzei cu aciditatea fructelor de pădure şi a lămâii. Zahărul vanilinat adaugă o aromă subtilă, iar smântâna pentru frișcă conferă o textură moale și aerată, creând un contrast delicios cu fructele. Fie...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru tava rotundă cu margine detașabilă (diametru de 26 cm)
puțină grăsime
Pentru aluat
250 gfăină de grâu
60 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
125 gunt sau margarină, moale
1ou (mărimea M)
Pentru umplutură
250 gamestec de fructe de pădure
750 gbrânză dulce (degresată)
250 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
500 gsmântână pentru frișcă rece
suc de lămâie din 2 lămâi
5 plicuriTort-Gelee Transparent Dr. Oetker
400 mlapă rece (aprox.)

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Tort-Gelee Transparent Dr. Oetker
1

Pregătirea

Se unge baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

2

Aluatul frământat

Se pune făina într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă cu mixerul cu paletele de frământare, la început la viteză mică, apoi la viteză mare până ce se obține un aluat omogen. Jumătate din cantitatea de aluat se întinde pe fundul formei de copt. Se montează marginea detașabilă a formei de copt, apoi se introduce în cuptor și se coace. 

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 18 Minute


Se desprinde marginea detașabilă și se îndepărtează. Blatul se desprinde cu ajutorul unui cuțit cu lama lungă sau cu o spatulă și se transferă pe un grătar de bucătărie unde se lasă să se răcească.

3

Forma de copt se curăță și se unge. Cel de al 2-lea blat la fel ca și primul se întinde pe baza formei de copt și se coace. După coacere, blatul se desprinde de pe forma de copt cu ajutorul unui cuțit cu lama lungă sau a unei palete și se taie imediat în 16 felii care se transferă apoi pe un grătar de bucătărie, unde se lasă să se răcească.
Blatul întreg se așază pe un platou de tort și se înconjoară cu marginea detașabilă a formei de copt curățată în prealabil sau cu un inel de tort.

4

Umplutură pentru prăjitura cu brânză dulce și fructe de pădure

Fructele de pădure se aleg, eventual se spală și se lasă la scurs. Se amestecă brânza dulce cu zahărul, zahărul vanilinat și coaja rasă de lămâie Finesse. Smântâna pentru frișcă se bate spumă tare. Zeama de lămâie se completează cu apă până la 500 ml, se pune într-o cratiță și se amestecă folosind un tel cu gelifiantul vegetarian. În continuare, sub amestecare continuă, se aduce la fierbere până ce dă în clocot. Se încorporează în amestecul de brânză. În continuare se încorporează frișca. Circa 1/4 din cantitatea de compoziție astfel obținută se amestecă cu fructele de pădure. Jumătate din crema albă rămasă se întinde și se nivelează peste blat. Se întinde în continuare crema cu fructele de pădure, se nivelează, iar la final se întinde și se nivelează restul de crema albă. Deasupra se așază bucățile de blat tăiate. Prăjitura se păstrează cel puțin 3 ore (cel mai bine peste noapte) în frigider.

5

Înainte de servire se desprinde și se îndepărtează marginea detașabilă a formei de copt. Peste prăjitură se poate presăra după dorință zahăr pudră.


Sugestii

Prăjitura poate fi congelată.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.