Tort lalea

Un tort frumos decorat cu flori din cremă de unt

15 felii

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort lalea

Pentru blat:

4 ouă
150 g zahăr extra fin
1 linguriță Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
150 g făină de grâu
100 g făină de cartofi

Pentru însiropare:

100 ml lapte
2 lingurițe Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker

Umplere:

300 g mango (proaspăt sau congelat)
3 linguri zahăr
200 ml frișcă
250 g brânză dulce fină
100 ml cremă de vanilie rezistentă la coacere

Glazură:

300 g unt
500 g Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie
2 lingurițe Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
3 linguri lapte
Colorant alimentar verde Dr. Oetker
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Colorant alimentar albastru Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Prepararea blatului

Ouăle și zahărul se bat spumă. Se amestecă zahărul vanilat și făinurile de grâu și de cartofi. Amestecul se cerne peste spuma de ou și se încorporează cu grijă. Compoziția de aluat se repartizează în 2 forme rotunde de copt cu margini detașabile și diametrul de 15 cm tapetate în prealabil cu hârtie de copt . Se coace la 175 °C circa 25 de minute. Blaturile astfel obținute se taie fiecare în câte 2 părți.

Cuptor electric 175 °C

Durată de coacere: 25 Minute


2

Umplerea

Se prepară un piure din mango, zahăr și brânză dulce. Pentru a obține piureul, amestecul se trece printr-o strecurătoare. Frișca se bate spumă și apoi se încorporează în amestecul de mango. La final se încorporează crema de vanilie.
Se începe asamblarea tortului așezând prima bază într-o formă înaltă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se însiropează baza cu lapte aromat cu zahăr vanilat, apoi se întinde 1/3 din cantitatea de umplutură. Se așază următoarea foaie de blat și se repetă până când se așază ultima foaie. Tortul se lasă câteva ore la rece.


3

Prepararea glazurii

Se freacă spumă untul la temperatura camerei. Deasupra se cerne zahărul pudră și se continuă baterea câteva minute. Se încorporează laptele la temperatura camerei până când compoziția devine ușor tartinabilă. Se aromatizează cu zahăr vanilat. Din glazura astfel obținută se pun deoparte circa 200 ml.

Se scoate tortul din forma de copt și se acoperă cu un strat subțire de glazură. Se introduce în frigider pentru 15 minute pentru a permite glazurii să se întărească. 
Se scoate apoi tortul, se acoperă cu un nou strat mai gros de glazură și se netezește. Se introduce din nou pentru 15 minute în frigider.

Cei 200 ml de glazură puși deoparte se împart în 3 și fiecare parte se colorează în verde, roz, respectiv albastru. Glazurile astfel colorate se pun separat în poșuri cu care se șprițează apoi lalele pe lateralul tortului. Cremele rămase se distribuie decorativ pe partea de sus a tortului.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Acordul dumneavoastră include și un posibil transfer de date în Statele Unite în sensul articolului 49 GDPR. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate, unde puteți găsi mai multe informații și despre transferurile de date către partenerii și furnizorii de tehnologie din Statele Unite. Vă puteți răzgândi în orice moment.

 

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs. 

De asemenea, colaborăm cu furnizori de tehnologie care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

De asemenea, lucrăm cu parteneri care care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.

da

Nu