Flag

Vanilie

Pudra de vanilie
Inspirație
Vanilie
Pudra de vanilie

Iubitorii de dulciuri nu vor putea rezista la aroma și gustul vaniliei. Este al doilea cel mai scump condiment din lume, după șofran. Pulberea fină de vanilie este cel mai scump produs din familia de vanilie. Vă spunem totul despre aplicațiile în care se folosește vanilia praf (pudra de vanilie) și cum o puteți prepara singuri acasă.

Ce este pudra de vanilie?

Picture -

Pudra de vanilie se obține din păstăi de vanilie uscate și apoi măcinate. Nu trebuie confundată cu zahărul vanilat, deoarece vanilia praf (pudra de vanilie) de înaltă calitate nu conține zahăr.

La ce se folosește pudra de vanilie?

Picture -

O cantitate mică de pudră de vanilie e ceva cu care ajungi foarte departe. Chiar și cantități mici de păstăi măcinate sunt mai mult decât suficiente pentru a adăuga o aromă intensă de vanilie, în special în preparatele dulci.

Păstăile măcinate fin sunt perfecte pentru aromatizarea felurilor de mâncare precum budinca de orez și grișul. Un lucru de reținut: pudra de vanilie nu se dizolvă în timpul coacerii sau al gătitului.

Înlocuirea vaniliei praf (pudrei de vanilie)

Rețeta dvs. solicită pudră de vanilie, dar nu aveți la îndemână? Nicio problemă, deoarece pot fi folosite în schimb alte produse de vanilie.

  • O jumătate de linguriță de vanilie praf (pudră de vanilie), în jur de 2 g, reprezintă echivalentul aproximativ al semințelor dintr-o păstaie de vanilie.
  • Extractul de vanilie este un substitut popular pentru pudra de vanilie, deoarece aroma extractului de vanilie este la fel de intensă. O jumătate de linguriță de pudră de vanilie (aprox. 2 g) este aproximativ echivalentă cu 2 lingurițe de extract de vanilie.

 

Toate sortimentele de vanilie Dr. Oetker și utilizările lor recomandate pot fi găsite în prezentarea noastră generală.

Cumpărarea și depozitarea pudrei de vanilie

Picture -

Pudra de vanilie este unul dintre cele mai scumpe produse de vanilie de pe piață datorită compoziției sale. Păstăile măcinate se vând în cantități foarte mici. Devine din ce în ce mai frecvent ca păstăile uscate să fie vândute și în râșnițe mici gata pentru a fi transformate în pulbere de vanilie acasă. Pentru a asigura aroma de lungă durată, pudra de vanilie trebuie păstrată într-un loc răcoros și întunecat. Prin răcire, nu ne referim la frigider, ci doar la temperatura camerei - până la max. 18 ° C - deoarece pulberea își pierde aroma dacă se încălzește prea mult. Un depozit sau un dulap de bucătărie întunecat este ideal.

Prepararea pudrei de vanilie în casă

Este posibil să vă preparați în casă, singuri, pudră de vanilie de înaltă calitate. Cum? Urmăriți videoclipul pentru a afla.


Ingrediente pentru aprox. 25 g pulbere de vanilie:

  • 10 păstăi de vanilie

 

Preparare:

1 Preîncălziți cuptorul (cu încălzire sus/jos: 40°C/ ventilator: nu se recomandă a se folosi). Tăiați păstăile de vanilie în bucăți mari și întindeți-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Uscați păstăile de vanilie pe grătarul din mijloc al cuptorului timp de 10-12 ore.

2 Apoi puneți păstăile uscate de vanilie într-un blender și transformați-le într-o pulbere. Păstrați pudra de vanilie într-un borcan sigilabil.

 

Utilizați borcane curate cu capac filetat pentru a păstra pudra de vanilie preparată-n casă. Pudra de vanilie se va păstra într-un loc răcoros și întunecat, timp de câteva luni.

Mergeți într-o călătorie de descoperire împreună cu noi și aflați totul despre originea și cultivarea plantei de vanilie regale.