Tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt. Despachetează și întinde aluatul foietaj. Preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Așază o foaie de aluat foietaj pe suprafața de lucru, unge-o ușor cu apă și presară zahăr cu scorțișoară. Unge a doua foaie de aluat cu apă și așaz-o, cu partea umedă în jos, peste stratul cu zahăr și scorțișoară și apasă ferm cu un sucitor pentru a lipi straturile.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 15 - 18 Minute
Începând de la latura scurtă, taie aluatul în 12 fâșii lungi. Modelează fiecare fâșie într-un model ondulat, începând lat și devenind treptat mai îngust. Înfige fiecare fâșie pe un băț de frigăruie din lemn, desfăcând ușor valurile pentru a le distribui uniform. Așază bețele pe tava de copt. Pune tava în cuptor și coace.
Lasă brăduții să se răcească pe un grătar, împreună cu hârtia de copt.
Amestecă zahărul pudră cu apă până obții o glazură groasă.
Decorează brăduții din aluat foietaj răciți cu glazura și ornamente dulci.
Rețete asemănătoare
Rețete pentru copii
Rețete pentru copii
Rețete pentru copii