Preîncălzește cuptorul la 180°C / 160°C cu ventilație / treapta 4 la gaz. Unge o tavă de copt de 22 x 22 cm cu unt și las-o deoparte. Taie merele în cubulețe mici și toacă grosier nucile.
Într-un bol, amestecă fulgii de ovăz, praful de copt, sarea și scorțișoara.
Într-un alt bol, bate ouăle cu laptele de migdale până se omogenizează. Adaugă untul topit sau uleiul de cocos, siropul de arțar și pasta de vanilie. Adaugă ingredientele uscate și amestecă până se încorporează.
Încorporează merele și nucile, apoi toarnă compoziția în tava pregătită. Decorează deasupra cu felii suplimentare de măr și/sau nuci.
Coace timp de 35-45 de minute sau până când suprafața este închegată și marginile sunt ușor rumenite.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Budinca de ovăz cu mere este cea mai bună servită caldă, cu o lingură de iaurt grecesc și puțin sirop de arțar deasupra.
Rețete asemănătoare
Gustări
Gustări
Gustări