Flag

Chec de post cu portocale, alune și caramel

8 felii
Ușoară
50
Acest chec delicios nu este doar complet vegan, ci vine și cu o delicioasă glazură de caramel.
Savurați checul de post si vegan cu portocale, alune și caramel, o combinație inedită ce promite o experiență culinară memorabilă. Acest desert special conține aromele răcoritoare ale portocalelor, textura crocantă a alunelor și dulceața intensă a caramelului, toate într-un echilibru perfect. Cre...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru chec vegan
2 linguriUnt de arahide (se poate folosi și unt de migdale)
125 mlsirop de arțar
0,5 lingurițearomă de caramel
150 mlCremă de nucă de cocos
180 mlLapte de alune de pădure
portocale
75 garahide sărate (decojite și prăjite)
150 gfăină
0,5 plicuriPraf de copt Dr. Oetker (1 linguriță)
60 gulei de floarea soarelui
10 mloțet de mere (1,5 lingurițe)

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker (1 linguriță)

Preparare chec vegan

1

Pentru glazura stropită de caramel, se amestecă laolaltă untul de alune, 1,5 lingurițe de sirop de arțar și aroma de caramel, apoi se încorporează (cu telul) smântâna de cocos. Se obține o cremă omogenă, lucioasă/netedă. Se pune deoparte la frigider.

2

Se preîncălzește cuptorul la 180°C (160°C cel cu ventilator, cel cu gaz la treapta 4). Se unge și se tapetează cu hârtie de copt o formă de chec pentru 450 g.

3

Într-un vas de mixare se pune laptele de alune peste oțetul din mere și se lasă să se prindă circa 10 minute. Se răzuiește fin coaja de la o portocală. Coaja de la cealaltă portocală se desface și se taie în fâșii subțiri care se pun deoparte pentru decorare.

4

Se mărunțesc fin 60 g de alune într-o râșniță. Într-un bol mediu se amestecă alunele fin mărunțite cu făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

5

Se amestecă laolaltă uleiul, laptele de alune și coaja de portocale rasă fin până ce se omogenizează bine. Se adaugă siropul de arțar, apoi acest amestec se încorporează în ingredientele uscate (cu făină), cu grijă, folosind un tel rotund, până ce se obține o compoziție legată, omogenă. Aceasta se toarnă în forma de copt, se introduce în cuptor și se coace circa 30-35 de minute până când o scobitoare introdusă în centrul checului este scoasă curată, fără urme de aluat lipit. După coacere se lasă să se răcească puțin în forma de copt, apoi se răstoarnă pe un grătar de bucătărie unde se lasă să se răcească complet.

6

Decorare chec vegan cu portocale, alune și caramel

Deasupra se stropește cu puțină glazură de caramel (restul de glazură se servește alături). Restul de alune se toacă și se presară peste chec. Se decorează la final cu fâșiile de coajă de portocale.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.