Curățați ceapa și radeți-o fin. Curățați cartofii, spălați-i dacă este necesar, radeți-i fin și puneți-i într-o sită. Stoarceți bine compoziția de cartofi și lăsați-o să se scurgă. Colectați apa cu amidon care se scurge de la cartofi. Turnați cu grijă apa de cartofi, păstrând amidonul decantat de la fund. Amestecați amidonul de cartofi, cartofii rași, ceapa rasă, Gustin (amidon alimentar), ouăle, sarea și piperul într-un bol.
Încălziți suficient unt sau ulei într-o tigaie anti aderentă.
Notă: Chifteluțele trebuie să „înoate” în grăsime.
Puneți aluatul în tigaie cu o lingură mare, aplatizați imediat și prăjiți chifteluțele de cartofi la foc mediu, timp de 4–6 minute pe fiecare parte, până devin crocante și aurii, întorcându-le o singură dată.
Scoateți chifteluțele din tigaie și lăsați-le să se scurgă pe hârtie de bucătărie.
Serviți imediat.
Rețete asemănătoare
Rețete sărate