Flag

Cireșe Semifreddo

8 bucăți
Medie
40
Aceste Cireșe Semifreddo aduc un strop de acru în orice desert pe bază de înghețată. Cu siguranţă, nu vor sta prea mult ca să se topească!
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru cireșe semifreddo
100 gcireșe (fără sâmburi)
400 mlsmântână dulce 35 % grăsime
100 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
4ouă (mărime M) separat albușul de gălbenuș

Afișare produse

Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1

Se pun deoparte circa 50 g de cireșe fără sâmburi. Restul de cireșe se încălzesc într-o cratiță mare, la foc mediu, împreună cu smântâna și cu 50 g de zahăr pudră. Se aduce amestecul la fierbere și lasă pe foc pentru 5 minute, până când cireșele încep să se înmoaie.  Se pasează atent cu un blender și apoi se strecoară printr-o sită.

2

Se adaugă gălbenușurile şi se bat bine. Amestecul se toarnă înapoi în cratiță şi se fierbe până când compoziția se îngroașă puțin. Apoi se toarnă printr-o sită într-un bol, se acoperă suprafața cu o folie şi se lasă să se răcească complet.

3

Se bat spumă albușurile, apoi se înglobează în spumă, treptat (câte o lingură), cele 50 g de zahăr rămase. Se bate totul până când spuma este tare.  O treime din cantitatea de spumă se încorporează în crema răcită, se amestecă bine, apoi crema se încorporează în restul de spumă.

4

Se tapetează o tavă de pâine de 900g cu folie. Se toarnă în tava astfel pregătită compoziția, se acoperă cu folie, apoi se introduce în congelator pentru circa 3 ore până când începe să se congeleze. Se încorporează cireșele întregi în compoziția semi-congelată, apoi se lasă în congelator circa 8 ore, de preferat peste noapte.

5

Se taie felii și se servește alături de  câteva cireșe sau ca sandviș între două vafe.