Flag

Plăcintă cu mere decorată cu Emoji

16 bucăți
Dificilă
360
O plăcintă extravagantă împodobită cu deorațiuni de ciocolată în stil Emoji
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
300 gunt
200 gzahăr brun
1,5 lingurițeZahăr Vanilinat Dr. Oetker (8 grame)
6ouă (mărimea M)
300 gSos de mere
360 gfăină
3 lingurițePraf de copt Dr. Oetker
3 lingurițeBicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
1 lingurițăscorțișoară
350 gmere (de exemplu, soiul Elstar se potrivește bine în prăjituri cu nota sa fină acrișoară)
Pentru crema de unt
1 batonPăstaie vanilie Bourbon Dr. Oetker
500 gunt (moale)
3 prizăsare
300 gzahăr pudră
10 gSare de lămâie Dr. Oetker
Pentru compotul de mere
800 gmere
2 lingurizahăr brun
1 lingurițăscorțișoară (măcinată)
Pentru decor
100 gGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker
20 gdecoruri

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker (8 grame)
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
Picture - Sare de lămâie Dr. Oetker
Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
1

Pentru aluat

Se preîncălzește cuptorul  (încălzire sus/jos: 170°C). Pentru aluat, se pune untul, zahărul brun și zahărul vanilat într-un vas de mixare și se freacă cu mixerul cu paletele de batere până când amestecul devine spumos și cremos. Se adaugă și se încorporează pe rând ouăle. Se încorporează apoi sosul de mere. Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara, apoi se cerne peste compoziție și se încorporează. Merele se spală, se usucă, se curăță de coajă, se îndepărtează casa semințelor și se răzuiesc fin. Merele răzuite se încorporează în compoziția de aluat.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 170 °C

2

Se toarnă aluatul în forma de copt tapetată cu hârtie de copt și se netezește. Se coace pe grătarul din mijloc al cuptorului timp de circa 50 de minute. Dacă e nevoie, se acoperă blatul cu folie de aluminiu, după 35 de minute, pentru a nu se înnegri prea mult.

3

Pentru crema de unt

Pentru crema de unt, se taie păstaia de vanilie pe lungime și se răzuiesc semințele. Semințele de vanilie se pun într-un vas de mixare împreună cu untul, sarea, zahărul pudră și acidul citric. Se freacă cu mixerul cu paletele de batere până când se obține un amestec spumos și cremos. Crema astfel obținută se lasă deoparte.

4

Pentru compotul de mere

Pentru compotul de mere, se curăță și se taie merele în sferturi, se îndepărtează cotorul apoi se taie mărunt. Se caramelizează zahărul într-o cratiță la foc mediu. Se adaugă merele, scorțișoara și păstaia de vanilie răzuita, se acoperă cu un capac și se fierbe la foc mediu, amestecând din când in când, timp de aprox. 10 minute până ce merele se înmoaie. Apoi se scoate păstaia de vanilie.

5

Între timp, se îndepărtează marginea formei de copt și se taie blatul  în trei foi. Se așază una dintre aceste foi pe un platou de tort. Se întinde compot de mere peste prima foaie, se acoperă cu cea de-a doua foaie și se apasă ușor. Se întind 4 linguri de cremă de unt pe această foaie, apoi se acoperă cu cea de-a treia foaie. Se lasă tortul la răcit cca. 1 oră.

6

Pentru decorare

Se taie mărunt glazură de ciocolată neagră și se topește pe baie de aburi. Se așază șablonul emoji într-o husă de plastic transparentă. Se toarnă glazură topită într-un poș și cu ajutprul acestuia se repartizează în șablonul emoji. Se pune la rece timp de 10 minute. Se întinde restul de cremă de unt pe partea de sus și pe părțile laterale ale tortului într-un strat neted, folosind cuțitul paletă. Se scot emoji-urile din frigider cu puțin timp înainte de servire, se scot cu grijă din șablon și se apasă pe partea laterală a tortului. Se decorează tortul cu decoruri din zahăr după dorință.


Sfat

Blatul simplu se poate păstra la frigider circa 6 zile.