Se mărunțesc nucile și semințele de dovleac într-un blender. Curmalele se taie fin și se adaugă peste nucile și semințele de dovleac, apoi se amestecă în blender până ce se obține o compoziţie consistentă.
Se tapetează tava de copt cu hârtie de copt, apoi se întinde amestecul de nuci în tavă și se introduce în frigider pentru circa 20 de minute.
Se spală dovleacul, se lasă să se usuce, se taie în bucăți mari și apoi se dă pe răzătoare. Se pun într-o oală sucul de portocale, nucile caju și dovleacul răzuit, apoi amestecul se dă în fiert. Se lasă să se răcească circa 30 de minute. Se amestecă din când în când.
Se toarnă amestecul fiert și răcit în blender împreună cu extractul de vanilie, siropul de arțar, scorțișoara, sarea și uleiul de nucă de cocos. Se amestecă la viteză maximă timp de circa 1 minut. Amestecul de dovleac astfel obținut se toarnă peste blat și se nivelează. Prăjitura se pune în frigider pentru circa 120 de minute.
Se decojește portocala și se îndepărtează complet pulpa albă. Se desface în fileturi. Se scoate prăjitura din frigider cam cu circa 20 de minute înainte de servire și se decorează cu fileturile de portocale și cu semințele de dovleac.
Rețete asemănătoare
Plăcintă