Flag

Plăcintă vegană cu dovleac, fără coacere

16 porții
Dificilă
150
Plăcintă gustoasă, fără coacere
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Când desfaceți fileturile de portocala, tăiați coaja în fâșii și curățați pulpa cu un cuțit ascuțit. Folosiți cuțitul pentru a desface fileturile de portocală.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru blat
Blender
Cuțit
Blat de bucătărie, de tocat
Tavă de copt rotundă cu margine detașabilă (diametru de 21 cm)
Hârtie de copt
Frigider
Răzătoare
Bol
Oală
Congelator

Ingrediente

Pentru blat
150 gcurmale uscate, fără sâmburi
90 gnuci
90 gsemințe de dovleac
Pentru amestecul de dovleac
200 gdovleac Hokkaido
150 gnuci Caju
500 mlsuc de portocale fără zahăr adăugat
1 lingurițăextract de vanilie (alternativ se poate folosi pulpa de la un baton de vanilie)
120 mlsirop de arțar
1 lingurițăscorțișoară
1 prizăsare
60 mlulei de nucă de cocos
Pentru decorare
portocală
semințe de dovleac tocate (10 buc)

Afișare produse

1

Blat

Pentru blat, se mărunțesc nucile și semințele de dovleac într-un blender. Curmalele se taie fin și se adaugă peste nucile și semințele de dovleac, apoi se amestecă în blender până ce se obține un amestec consistent. Se tapetează tava de copt cu hârtie de copt, apoi se întinde amestecul de nuci în tavă și se introduce în frigider pentru circa 20 de minute.    

2

Amestecul de dovleac

Pentru amestecul de dovleac, se spală dovleacul, se lasă să se usuce, se taie în bucăți mari și apoi se dă pe răzătoare. Se pun într-o oală sucul de portocale, nucile caju și dovleacul răzuit, apoi amestecul se dă în fiert. Se lasă să se răcească circa 30 de minute. Se amestecă din când în când.

3

Preparare

Se toarnă amestecul fiert și răcit în blender împreună cu extractul de vanilie, siropul de arțar, scorțișoara, sarea și uleiul de nucă de cocos. Se amestecă la viteză maximă timp de circa 1 minut. Amestecul de dovleac astfel obținut se toarnă peste blat și se nivelează. Prăjitura se pune în frigider pentru circa 120 de minute.

4

Decorare

Se decojește portocala și se îndepărtează complet pulpa albă. Se desface în fileturi. Se scoate prăjitura din frigider cam cu circa 20 de minute înainte de servire și se decorează cu fileturile de portocale și cu semințele de dovleac.    

  • Când desfaceți fileturile de portocala, tăiați coaja în fâșii și curățați pulpa cu un cuțit ascuțit. Folosiți cuțitul pentru a desface fileturile de portocală.