Flag

Prăjitură cu căpșuni și mascarpone

12 porții
Medie
70
Prăjitură cu căpșuni și mascarpone - un desert răcoros ce aduce prospeţime şi culoare în orice moment
Această prăjitură răcoroasă cu blat pufos, cremă fină de mascarpone și căpșuni proaspete este o alegere excelentă pentru petreceri în aer liber sau ca desert după o masă în familie. Prăjitura cu căpșuni și mascarpone este perfectă pentru zilele calde de vară sau pentru momentele speciale pe care ...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru blat
80 gunt
4ouă mărimea M
150 gzahăr
160 gfăină
10 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1,5 lingurițePraf de copt Dr. Oetker
Pentru crema mascarpone
6 foiGelatină Dr. Oetker
300 gcăpșuni
200 gsmântână pentru frișcă, rece
500 gbrânză Mascarpone
4 lingurizeamă de lămâie (de la o lămâie)
3 linguriZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
Pentru decor prăjitură
1 plicGlazură ciocolată neagră Dr. Oetker
100 gcăpșuni

Afișare produse

Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Gelatină Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
1

Pregătirea

Se unge baza formelor de copt cu grăsime și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

2

Pentru blat

Untul se topește și se lasă să se răcească. Ouăle se pun într-un vas de mixare și se bat spumă circa 1 minut cu mixerul cu paletele de batere. Sub batere continuă se presară treptat (în circa 1 minut) zahărul, apoi se continuă baterea încă 2 minute. Se amestecă făina cu amidonul Gustin și se încorporează, scurt, în spumă, la viteză mică. Se încorporează apoi untul. Aluatul astfel obținut se pune în formă și se nivelează. Se introduce în cuptor.

Poziție grătar: în partea de jos

3

Se desprind și se îndepărtează marginile formelor de copt. Blaturile se răstoarnă pe câte un grătar de bucătărie tapetat cu hârtie de copt și se lasă să se răcească.

4

Rondeaua superioară a blatului se așază cu fața superioară în jos pe un platou de tort. Se înconjoară cu un inel de tort sau cu marginea formei de tort (curățată în prealabil).

5

Crema

Căpșunile se spală, se curăță și se taie cubulețe. Smântâna pentru frișcă se bate spumă tare. Se amestecă brânza Mascarpone, zeama de lămâie, zahărul pudră, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie Finesse. Gelatina se dizolvă conform indicațiilor de pe ambalaj. Se adaugă mai întâi cca 3 linguri din crema de Mascarpone în gelatina dizolvată și se amestecă bine. Apoi gelatina se încorporează în restul de cremă de Mascarpone. Se încorporează în compoziție mai întâi căpșunile și apoi frișca spumă. Jumătate din cantitatea de cremă se întinde peste foaia inferioară de blat, se acoperă cu foaia mijlocie peste care se întinde restul de cremă. Se acoperă la sfârșit cu foaia superioară de blat așezată cu partea tăiată în sus. Se lasă minim 3 ore la rece, în frigider, ideal peste noapte.

6

Se desprind și se îndepărtează marginile (inele de tort sau marginile formelor de copt și fâșiile de hârtie de copt).


Decor prăjitură cu căpșuni și mascarpone

Prăjitura se decorează cu glazură de ciocolată neagră si căpșuni.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.