Flag

Prăjitură cu kiwi

10 bucăți
Medie
40
Descoperă prospetimea exotică a prăjiturii cu kiwi. Gust delicios, fructat și textură pufoasă. O îmbinare perfectă de savoare și sănătate.
Descoperă deliciul exotic al Prăjiturii cu kiwi! Îmbinând gustul dulce și ușor acidulat al kiwi-ului cu textura pufoasă a prăjiturii, acest desert reprezintă o adevărată incursiune în lumea gusturilor rafinate. Savurează prospețimea fructului și bucură-te de o experiență fructată și inedită în fi...
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru aluat
Tavă cu inel (Ø 20 cm)
Hârtie de copt

Ingrediente

Pentru umplutura de kiwi
2 - 3 buc.kiwi (250 g)
100 mlsuc de portocale
10 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
40 gzahăr
Pentru aluat
50 gfăină de grâu sau amestec de făină fără gluten
1 lingurițăPraf de copt Dr. Oetker
50 gunt moale sau margarină
50 gzahăr
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1ou (mărimea M)
Pentru crema de iaurt
300 giaurt
3 lingurisuc de lămâie
2 plicuriGelatină instant Dr. Oetker
30 gzahăr
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
300 gfrișcă rece
Pentru decorarea prăjiturii cu kiwi
2 buc.kiwi de preferat

Afișare produse

Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Gelatină instant Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1

Umplutura de kiwi

Kiwi-ul se curăță, se taie cubulețe și se pune la fiert într-o cratiță cu jumătate din
sucul de portocale. Se adaugă amestecând amidonul din porumb cu zahărul și
sucul rămas și se aduce la fierbere pentru scurt timp. Lăsați umplutura să se
răcească.

2

Înfășurați o foaie de hârtie de copt în tava cu inel. Preîncălziți cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

3

Pregătirea aluatului pentru prăjitura cu kiwi

Făina împreună cu praful de copt se amestecă într-un bol. Adăugați ingredientele
rămase și amestecați totul cu mixerul (spiralele de amestecat) pentru scurt timp
la viteza cea mai mică, apoi la cea mai mare viteză pentru încă 2 minute până
când se formează un aluat neted. Se pune aluatul în tavă și se pune la cuptor.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 15 Minute

4

Îndepărtați marginea tăvii. Întoarceți blatul pe un grătar tapetat cu hârtie de copt
și lăsați să se răcească. Scoateți hârtia de copt și puneți blatul pe o farfurie de
tort. Așezați marginea curățată a formei în jurul blatului.

5

Puneți umplutura de kiwi deasupra aluatului și întindeți, lăsând un chenar de 2cm.

6

Pregătirea cremei de iaurt

Se amestecă iaurtul cu sucul de lămâie, se adaugă 1 plic de gelatină și la final seamestecă zahărul și zahărul vanilat bourbon. Bateți frișca cu 1 plic de gelatinăpână se întărește și amestecați în crema de iaurt. Se întinde uniform crema deiaurt peste umplutura de kiwi și se dă prăjitura la frigider pentru minim 3 ore, depreferat peste noapte.

7

Decorarea prăjiturii cu kiwi

Curățați kiwi-ul, tăiați-l în jumătate pe lungime și feliați subțire. Așezați feliilede kiwi în formă de floare, din exterior spre interior cu, lăsând un chenar deaproximativ 2 cm la exterior.