
Încălzește ușor băutura de soia într-o cratiță pe aragaz, până devine călduță. Adaugă aproximativ o lingură de zahăr și drojdia uscată Dr. Oetker. Dizolvă și lasă să se activeze timp de aproximativ 15 minute.
Cerne făina într-un bol al mixerului de bucătărie. Adaugă amestecul de drojdie cu băutura de soia, restul de zahăr, iaurtul și sarea. Frământă cu cârligul pentru aluat, la viteză medie, timp de aproximativ 5 minute, până devine neted. Apoi încorporează treptat cuburile de unt vegan, folosind același cârlig. Acoperă și lasă aluatul la dospit aproximativ 1 oră.
Amestecă piureul de mere cu zahărul brun, scorțișoara și migdalele măcinate până obții o compoziție omogenă.
Preîncălzește cuptorul la 180°C (căldură sus/jos). Întinde aluatul dospit pe o suprafață presărată cu puțină făină, formând un dreptunghi de aproximativ 20 × 30 cm. Întinde umplutura de mere și scorțișoară peste aluat, rulează de pe latura lungă și taie în 12 bucăți egale. Așază rulourile într-o tavă de copt și coace-le timp de aproximativ 40 de minute, pe raftul din mijloc al cuptorului.
Amestecă smântâna vegetală cu zahărul pudră până devine omogenă. Întinde glazura peste rulourile calde după coacere și presară puțină scorțișoară înainte de servire.
Rețete asemănătoare

Prăjituri

Prăjituri

Prăjituri