Flag

Prăjitura vegană a milionarilor

12 bucăți
Medie
45
Această prăjitură clasică vegană a milionarilor este perfectă pentru a fi servită cu o ceașcă de cafea sau de ceai.
Prăjitura vegană a milionarilor vă cucerește cu o combinație irezistibilă de arome și texturi. Cu un strat generos de caramel și nuci crocante, această prăjitură îmbie cu fiecare mușcătură. Savuraţi senzația luxuriantă și rafinată a acestui desert vegan.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Prăjitura trebuie ţinută în frigider pentru a păstra caramelul tare.
Recipe Tips
Prăjitura se poate presăra cu nuci mărunțite pentru un plus de aromă și o textură crocantă.
Recipe Tips
Prăjitura poate fi păstrată până la 5 zile într-un recipient închis ermetic.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
225 gunt vegan
110 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
10 mlEsență naturală de vanilie Madagascar
300 gfăină
Pentru caramelul vegan
125 gunt vegan
300 mllapte condensat vegan
75 gzahăr brun
25 mlsirop auriu
5 mlEsență naturală de vanilie Madagascar
2 gsare
Pentru decorare
300 gciocolată neagră

Afișare produse

Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1

Pregătire

Se preîncălzește cuptorul. Se unge și se tapetează o tavă de copt pătrată cu latura de 20cm.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

2

Prepararea bazei prăjiturii vegane

Se bate spumă untul vegan, zahărul și extractul de vanilie. Se cerne deasupra făina, apoi se amestecă pentru a obține un aluat omogen.

3

Se întinde aluatul obținut în tava de copt și se nivelează. Se înțeapă cu o furculiță și se coace pentru 30-35 de minute până când capătă o culoare aurie. Se lasă să se răcească în tavă.

Durată de coacere: 30 Minute

4

Prepararea caramelului prăjiturii vegane

În timp ce baza se răcește, se prepară caramelul. Se pun toate ingredientele într-o cratiță mare și se topesc la foc mic amestecând continuu. Se mărește flacăra și, amestecând în continuare, se aduce la fierbere pentru circa 15 minute până când caramelul atinge 116 °C.

5

Caramelul se toarnă peste bază și apoi se introduce la frigider să se răcească și să se întărească.

6

Prepararea decorului

După ce caramelul s-a întărit, se topește ciocolata în cuptorul cu microunde, în reprize de 20 de secunde, cu amestecare între reprize. Ciocolata topită se toarnă peste caramel, apoi tava de copt se scutură pentru a permite întinderea uniformă a stratului de ciocolată topită.

7

Se introduce din nou în frigider pentru a se întări iar când ciocolata este aproape să fie întărită complet se scoate și se desenează liniile pe baza cărora se vor decupa ulterior bucățile de prăjitură. Aceasta va ajuta ca ciocolata să nu crape în momentul în care se taie feliile. Se introduce din nou în frigider ca să se întărească complet.

  • Prăjitura trebuie ţinută în frigider pentru a păstra caramelul tare.
  • Prăjitura se poate presăra cu nuci mărunțite pentru un plus de aromă și o textură crocantă.
  • Prăjitura poate fi păstrată până la 5 zile într-un recipient închis ermetic.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.