Flag

Prăjitură vegană cu morcovi

8 - 10 felii
Ușoară
30
Prăjitură vegană cu morcovi: desert delicios și sănătos, fără ingrediente de origine animală, cu aroma și savoarea morcovilor.
Prăjitura vegană cu morcovi este un desert rafinat și sănătos, potrivit pentru toți iubitorii de dulce și pentru cei cu preferințe vegane. Combinația savuroasă de morcovi proaspeți, nuci și condimente subtile aduce o textură umedă și o aromă deosebită. Bucuraţi-vă de o prăjitură delicioasă, natur...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru prăjitura vegană cu morcovi
300 mllapte de soia Inedit
30 mlsuc de lămâie
350 gfăină
0,5 plicuriPraf de copt Dr. Oetker
10 gBicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
300 gzahăr brun
5 gscorțișoară măcinată
75 gnuci mărunțite
75 gfistic mărunțit
200 gmorcovi răzuiți
100 gsos de morcovi (amestecat cu o linguriță de praf de copt)
15 gcoajă rasă de portocale (coaja de la o portocală)
150 gulei de nucă de cocos (topit)
Pentru decorare
300 gcremă vegană de brânză
150 gunt vegan
150 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1 lingurițăEsență naturală de vanilie Madagascar

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1

Pregătire prăjiturii vegane cu morcovi

Se preîncălzește cuptorul. Se unge și se tapetează 2 forme rotunde de copt cu diametrul de circa 20 cm. Se amestecă laptele de soia și sucul de lămâie într-un vas până când începe să se prindă și să se îngroașe, apoi se lasă deoparte.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

2

Se pun făina, bicarbonatul de sodiu, zahărul și scorțișoara într-un bol mare și se amestecă. Se adaugă fructele uscate și nucile mărunțite și se amestecă din nou.

3

Se amestecă sosul de mere cu praful de copt. În continuare, peste amestecul de ingrediente uscate se adaugă sosul de mere, uleiul topit de cocos și laptele de soia prins. Se amestecă până la omogenizare.

4

Compoziția rezultată se repartizează egal în cele 2 forme de copt. Se coace în cuptor pentru 35 - 40 de minute până când prăjitura capătă o culoare aurie maronie și crește. Pentru a verifica dacă prăjitura este coaptă se introduce o scobitoare din lemn în mijlocul prăjiturii; aceasta trebuie să rămână curată când este scoasă, fără urme aderente de compoziție. Blaturile se lasă în formele de copt să se răcească circa 20 de minute, apoi se transferă pe un grătar de bucătărie unde se lasă să se răcească complet.

Durată de coacere: 35 Minute

5

Pentru decorarea prăjiturii vegane cu morcovi

Pentru crema de unt se pun untul vegan și zahărul pudră într-un bol mare și se bat laolaltă folosind un mixer, până când se obține o compoziție spumoasă, lucioasă, omogenă. Se adaugă extractul de vanilie și crema vegană de brânză și se continuă baterea până când se obține o cremă ușoară, spumoasă.

6

Decorarea prăjiturii vegane cu morcovi

După ce blaturile s-au răcit, folosind un cuțit cu lama zimțată, se taie partea de sus crescută ca un dom. Se așază primul blat pe un platou de tort și se acoperă cu jumătate din cantitatea de cremă. Se netezește pentru a da un aspect frumos.

7

Peste cremă se așază cel de al 2-lea blat care se acoperă la rândul lui cu restul de cremă. Se nivelează și se presară câteva nuci mărunțite pe marginea de sus a tortului. Tortul este gata pentru servire!

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.