Flag

Tort Ren

12 felii
Dificilă
1440
Tort tematic în formă de ren - inspirație pentru sezonul de Crăciun
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru decorare
țepușă din lemn pentru frigărui
Blatul
Sucitor
Cuțit mic
Hârtie de copt
Liniar
Formă de copt cu margine detașabilă (diametru de 15 cm)
Vas de mixare
Mixer cu palete de batere
Cuțit lat
Cuțit paletă
Poș cu cap stelat

Ingrediente

Pentru decorare
1 plicÎntăritor de frișcă Dr. Oetker
100 gFondant Dr. Oetker alb
Cacao Dr. Oetker pudră
Colorant alimentar negru
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Ornamente Fulgi Îndulciți
Blatul
250 gunt moale
180 gzahăr
1 prizăsare
4ouă - mărime M
250 gfăină
70 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
2 lingurițePraf de copt Dr. Oetker
50 gFulgi de nucă de cocos Dr. Oetker
180 mllapte integral (3,5% grăsime)
0,5 lingurițeEsență de migdale 38 ml Dr. Oetker (1 g)
Crema
60 gzahăr pudră
2 plicuriÎntăritor de frișcă Dr. Oetker (16 g)
250 gbrânză Mascarpone răcit (80% grăsime)
400 mlsmântână pentru frișcă rece (30% grăsime)
50 gFulgi de nucă de cocos Dr. Oetker
5 picăturiEsență de migdale 38 ml Dr. Oetker
Glazura
375 gunt
375 gzahăr pudră
75 gCacao Dr. Oetker pudră

Afișare produse

Picture - Întăritor de frișcă Dr. Oetker
Picture - Fondant Dr. Oetker alb
Picture - Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Picture - Ornamente Fulgi Îndulciți
Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Fulgi de nucă de cocos Dr. Oetker
Picture - Întăritor de frișcă Dr. Oetker (16 g)
Picture - Fulgi de nucă de cocos Dr. Oetker
1

Pregătire decor

Picture - Tort Ren - pas 1
Picture - Tort Ren - pas 2

Pentru decorare, se încorporează întăritorul de frișcă în fondant și se adaugă pudră de cacao pentru a se obține o culoare bej. Se separă cca un sfert din cantitatea de fondat astfel colorată și se amestecă în continuare cu pudră de cacao pentru a obține o culoare maro închis. Fondantul bej se întinde prin rulare într-o foaie cu grosimea de cca 5 mm din care se decupează coarnele. Se înfige  câte o țepușă la baza fiecărui corn. Restul de fondant bej se întinde într-o foaie cu grosimea de 2 mm din care se decupează formele ca niște picături pentru interiorul urechilor. În continuare se întinde fondantul maro închis într-o foaie cu grosimea de 3 mm din care se decupează forme de picătură pentru exteriorul urechilor. Folosind puțină apă, se lipește interiorul urechilor pe exteriorul urechilor. Apoi se înfige câte o țepușă la baza urechilor și se înfășoară baza în jurul țepușii. Se așază formele din fondant astfel pregătite pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se minim 24 de ore  la temperatura camerei ca să se usuce.

2

Blatul

Pentru blat, se preîncălzește cuptorul (încălzire sus-jos: 180°C.) Se tapetează cu hârtie de copt baza celor două forme de copt. Se freacă spumă untul cu zahărul și cu sarea folosind mixerul cu paletele de batere. Apoi se încorporează unul câte unul ouăle. Într-un al doilea vas de mixare se amestecă făina cu amidonul Gustin, praful de copt și fulgii de nucă de cocos. Se încorporează în crema de unt, puțin câte puțin, alternativ amestecul de făină, laptele și aroma de migdale. Se bate cu mixerul până ce se obține o compoziție omogenă, legată. Compoziția se repartizează egal în cele două forme de copt și se coace circa 40 de minute. Apoi se scot formele din cuptor și se lasă să se răcească complet. Se scot blaturile din formele de copt, se îndepărtează hârtia de copt și fiecare blat se taie în două pe orizontală astfel încât se vor obține patru foi rotunde de blat.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 40 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

3

Crema

Pentru cremă, se amestecă zahărul pudră cu întăritorul de frișcă. Se freacă spumă mascarpone cu mixerul cu paletele de batere. Se încorporează apoi treptat smântâna. Pe măsură ce amestecul începe să se îngroașe, se adaugă încet amestecul de zahăr cu întăritor de frișcă. Se continuă baterea până ce se obține o cremă tare. La sfârșit se încorporează fulgii de nucă de cocos și aroma de migdale.

4

Asamblarea

Se așază o foaie de blat pe un platou de tort și se acoperă cu un strat de cremă. Deasupra se așază a doua foaie de blat care se acoperă cu un nou strat de cremă. Se așază a treia foaie de blat și se acoperă cu un ultim strat de cremă. Deasupra se așază ultima  foaie de blat. Tortul se introduce în frigider ca să se răcească.

5

Glazura

Picture - Tort Ren - pas 3

Cât timp tortul se răcește, se prepară glazura. Se freacă spumă untul cu zahărul pudră folosind mixerul cu paletele de batere. Acest proces poate dura câteva minute bune, obținându-se o cremă albă. Se pun deoparte cam trei linguri cu vârf într-un bol. În restul de unt frecat se încorporează  pudra de cacao. Din amestecul obținut se pune departe cam o lingură. Se acoperă apoi întreg tortul cu glazura maro obținută, în așa fel încât să nu rămână nicio porțiune descoperită. Se introduce din nou în frigider.

6

Decorarea

Picture - Tort Ren - pas 4
Picture - Tort Ren - pas 5
Picture - Tort Ren - pas 6
Picture - Tort Ren - pas 7
Picture - Tort Ren - pas 8

Se colorează glazura maro (1 lingură) pusă ultima deoparte cu colorant negru și cu ajutorul unui poș se pictează ochii renului pe lateralul tortului. Din glazura albă pusă deoparte se colorează circa 1 lingură cu colorant roșu apoi folosind un poș se pictează cu această glazură roșie nasul renului. Se înfig apoi urechile și coarnele renului în tort. Restul de glazură albă se amestecă cu pudră de cacao pentru a obține o culoare bej. Cu un poș cu orificiu stelat se formează o grămăjoară de steluțe și puncte între urechile și coarnele renului  reprezentând coama acestuia și finalizând astfel capul renului. Presărați ornamente din zahăr și serviți.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.