Flag

Tort unicorn

12 bucăți
Medie
80
Descoperă magia Tortului unicorn! Un desert colorat, decorat cu îndemânare și farmec. Bucură-te de o experiență dulce și fermecătoare. 🦄🍰🌈
Tortul unicorn este un desert adorabil, decorat cu îndemânare și farmec, ce aduce zâmbete pe toate chipurile. Încântă-ți invitații cu acest tort special, perfect pentru petreceri și momente de bucurie.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Crema de iaurt cu zmeură poate fi preparată și cu zmeură proaspătă.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru urechi și corn de unicorn
Tavă cu arc (Ø 18 cm)
Hârtie de copt
Inel de tort
scobitoare din lemn

Ingrediente

Pentru urechi și corn de unicorn
50 gFondant Dr. Oetker
Colorant alimentar albastru Dr. Oetker
Colorant alimentar verde Dr. Oetker
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
25 gciocolată albă de menaj
1cornet de înghețată
Ornamente Confetti vesele Dr. Oetker
Pentru pandișpan
50 gunt
3ouă
100 gzahăr
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
125 gfăină de grâu
1 lingurițăPraf de copt Dr. Oetker
Pentru crema de iaurt cu zmeură
150 gzmeură congelată
150 giaurt
2 lingurisuc de lămâie
1 plicGelatină instant Dr. Oetker
35 gzahăr
250 gfrișcă rece
Pentru ganache pentru tortul unicorn
100 gciocolată albă de menaj
50 gfrișcă
Colorant alimentar albastru Dr. Oetker
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Suplimentar pentru tortul unicorn
100 gfrișcă rece
200 gcremă de brânză
2 lingurisuc de lămâie
1 plicGelatină instant Dr. Oetker
35 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Fondant Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar albastru Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar verde Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
Picture - Ornamente Confetti vesele Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Gelatină instant Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar albastru Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Picture - Gelatină instant Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1

Pregătirea urechilor de unicorn

Coloraţi aproximativ două treimi din fondant turcoaz cu colorantul alimentar
albastru combinat cu puțin colorant verde. Nuanțați restul fondantului cu
colorantul alimentar roșu. Dacă este foarte lipicios, adăugați puțin zahăr pudră.
Tăiați fondantul turcoaz în jumătate, întindeți fiecare jumătate și aplatizați-o
(aproximativ 7 x 5 cm) și modelați-o pentru a forma o ureche mai ascuțită. De
asemenea, tăiați fondantul roz în jumătate, întindeți-l într-un oval și aplatizați-l
(aproximativ 5 x 3 cm).

2

Puneți fondantul roz deasupra celui turcoaz și apăsați puțin. Urechile sunt apoi
presate împreună în partea de jos. La fiecare ureche de unicorn se pune o
scobitoare în bază. Acest lucru va fixa urechile mai bine în tort mai târziu. Lăsați
urechile să se usuce câteva ore, de preferință peste noapte.

3

Pregătirea cornului de unicorn

Tăiați și topiți ciocolata albă de menaj pe baie de apă, la foc mic. Ungeți cornetul
de înghețată cu ciocolata topită și stropiți generos cu confetti. Lăsați să se
întărească.

4

Topiți untul pentru pandișpan și lăsați să se răcească puțin. Așezați în tavă ohârtie de copt. Preîncălziţi cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 175 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 175 °C

5

Pregătirea pandișpanului pentru tortul unicorn

Bateți ouăle într-un castron, cu un mixer, timp de 1 minut, până devin spumoase.Se presară zahărul și zahărul vanilat, apoi se amestecă cu mixerul la viteză mare.Se adaugă făina cu praful de copt și se amestecă până se omogenizează, la vitezacea mai mică. Se adaugă untul și se continuă pentru puțin timp amestecarea. Întindeți aluatul în formă și îl puneți pe grătar la cuptor.

Poziție grătar: în partea de sus

Durată de coacere: 40 Minute

6

Îndepărtați marginea tăvii. Se întoarce pe un grătar tapetat cu hârtie de copt și selasă să se răcească.

7

Dezghețați zmeura pentru umplutură.

8

Scoateți cu grijă hârtia de copt de pe pandișpan. Întoarceți pandișpanul și tăiațiorizontal de trei ori. Așezați stratul de jos pe o farfurie de tort și puneți un inelînalt de tort în jurul lui.

9

Pregătirea cremei de iaurt cu zmeură

Din zmeură se face piure, peste se adaugă iaurtul și sucul de lămâie, apoi seamestecă cu telul. Se adaugă 1 plic de gelatină instant. La final, se adaugăzahărul. Bateți frișca cu 1 plic de gelatină până se întărește și amestecați încrema de iaurt cu zmeură.

10

Întindeți o treime din cremă peste bază. Se așază a doua bază și se întinde încă otreime din cremă. Așezați al treilea strat deasupra, neteziți crema rămasă peste.Se dă prăjitura la frigider pentru minim 3 ore, de preferat peste noapte.

11

Pregătirea și colorarea ganache-ului

Tocați mărunt ciocolata. Aduceți frișca la punctul de fierbere, o luaţi de pe foc șiadăugați ciocolata mărunțită. Se amestecă până se topește. Scoateți o 1/3 dinganache, puneți într-un bol și colorați cu culoarea albastră. Colorați ganache-ulrămas în roz și puneți-l într-o pungă de unică folosință. Lăsați ganache-ul să serăcească.

12

Decorarea tortului unicorn

Îndepărtați inelul de tort. Bateţi frișca. Se amestecă crema de brânză și sucul delămâie, apoi se adaugă și se amestecă gelatina timp de 1 minut. La sfârșit seadaugă zahărul. Se întinde crema pe tort.

13

Pregătirea picurării și decorarea tortului unicorn

Folosiți ganache-ul roz pentru picăturile individuale și lăsați să curgă pemarginea prăjiturii, pe toată marginea. Dacă ganache-ul turcoaz este prea grospentru a fi întins, reîncălziți în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde,turnați peste tort și întindeți. Tortul cu unicorn se ține la frigider până când estegata de servire. Chiar înainte de servire, lipiți urechile și cornul pe tort.

  • Crema de iaurt cu zmeură poate fi preparată și cu zmeură proaspătă.