Flag

Tort vegan cu căpșuni

12 bucăți
Ușoară
60
Tort vegan cu căpșuni: un desert delicios și sănătos. Aroma proaspătă a căpșunilor și textura catifelată a cremei vă vor încânta în fiecare bucățică.
Tortul vegan cu căpșuni este o delicatesă plină de savoare și sănătate, perfectă pentru toți iubitorii de dulce, inclusiv cei cu preferințe vegane. Acest tort îmbină aroma proaspătă a căpșunilor cu o textură catifelată și cremoasă.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru aluat
Formă rotundă de copt (Ø 26 cm)
Hârtie de copt

Ingrediente

Pentru aluat
300 gfăină din grâu
3 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
200 gzahăr
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 prafsare
125 mlulei de gătit ca de exemplu ulei de floarea soarelui
250 mlbăutură din ovăz neîndulcită sau orice altă băutură vegetală
Pentru cremă
400 gcăpșuni
400 gfrișcă vegană
500 giaurt de soia
100 gzahăr
2lămâi
200 mlapă
3 plicurigelifiant vegan
Pentru decorare
250 gcăpșuni
fistic mărunțit
Ornamente Flori de zahăr Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Ornamente Flori de zahăr Dr. Oetker
1

Pregătirea

Se tapetează forma de copt cu hârtie de copt. Cuptorul se preîncălzește.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Prepararea aluatului

Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă cu mixerul cu paletele de batere, la început scurt la viteză mică, apoi la viteză mare circa 2 minute până ce se obține un aluat lucios, omogen. Compoziția de aluat astfel obținută se toarnă în forma de copt și se nivelează. Forma se introduce în cuptor și se coace.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 35 Minute

3

După coacere, se desprinde marginea laterală a formei. Blatul de tort se scoate împreună cu hârtia de copt pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.

4

După ce blatul de tort s-a răcit, se răstoarnă, iar hârtia de copt se desprinde. Blatul se răstoarnă din nou și se taie în 2. Jumătatea de jos se așază pe un platou de tort și se înconjoară cu un inel de tort.

5

Prepararea cremei de căpşuni

Căpșunile se spală, se curăță și se taie în cubulețe mici. Frișca se pune într-un vas de mixare mare și se bate spumă tare. Iaurtul din soia și zahărul se amestecă într-un vas de mixare și în acest amestec se încorporează frișca preparată anterior. Lămâile se storc și se măsoară 100 ml de zeamă, apoi se completează până la 300 ml cu apă. Gelifiantul împreună cu acest lichid se pune într-o cratiță și se amestecă cu un tel. Amestecând continuu se aduce la fierbere în clocot și se încorporează apoi în masa de iaurt direct, așa cald. La final se încorporează cubulețele de căpșuni.

6

Jumătate din crema de iaurt se întinde peste blatul de tort. Se acoperă cu cealaltă jumătate de blat de tort și se apasă ușor. Restul de cremă de iaurt se întinde peste blatul de tort și se păstrează cel puțin 3 ore în frigider.

7

Decorarea tortului vegan cu căpșuni

Se desprinde inelul de tort și se îndepărtează. Căpșunile se spală, se curăță și după dorință se înjumătățesc sau se taie în sferturi. Căpșunile astfel pregătite se așază decorativ peste tot, iar la final se decorează cu fistic și cu decoruri de flori.

8

Tortul vegan cu căpșuni se păstrează la rece până la servire.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.