Flag

Brioșe cu cremă

despre 24 bucăți
Ușoară
40
Brioșe cu cremă: Delicate, dulci și irezistibile, perfecte pentru răsfățarea papilelor gustative.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Puteți obține brioșe marmorate renunțând la umplutură și adăugând în jumătate din aluat o lingură de cacao.
Recipe Tips
În funcție de anotimp, pot fi preparate și cu zmeură congelată sau zmeură proaspătă.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
150 gfăină
1,5 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
100 gzahăr
2 plicuriFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
125 gunt moale
2ouă
2 lingurilapte
Pentru umplutură
125 gzmeură congelată
100 gfrișcă
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plicÎntăritor de frișcă Dr. Oetker
Pentru decorare
100 gMarțipan Dr. Oetker
Colorant alimentar verde Dr. Oetker
napolitane decor

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Întăritor de frișcă Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar verde Dr. Oetker
1

Forma de copt pentru minibrioșe se unge și se tapetează cu făină. Cuptorul se preîncălzește.

2

Aluatul: Făina cu praful de copt se amestecă într-un vas. Se adaugă restul ingredientelor încorporând totul cu spiralele de frământat ale mixerului, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, cca. 2 minute, până ce se obține o compoziţie omogenă. Aluatul se repartizează în formele de brioșe cu ajutorul a două linguri. Forma de copt cu brioșe se introduce în cuptor, în treimea inferioară, și se coace.

Durată de coacere: despre 15 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

3

Brioșele se lasă 5 minute în forme, apoi se desprind și se scot pe un grătar la răcit.

4

Zmeura se lasă la decongelat, iar din brioșe se taie un mic capac.

5

Decorarea: Marțipanul se colorează în verde deschis cu puțin colorant alimentar, apoi se întinde, între două folii de plastic, obținându-se o foaie cu grosimea de 2 mm. Se decupează discuri cu diametrul de cca. 3 cm din marțipan, se așază pe capacele de brioșe și se apasă ușor. Brioșele se decorează cu colorant alimentar, napolitane sub formă de margarete.

6

Umplutura: Zmeura se pasează. Frișca împreună cu zahărul vanilinat și cu întăritorul de frișcă se bat spumă tare, apoi se încorporează ușor în piureul de zmeură. Umplutura se întinde pe brioșe, iar deasupra se așază capacul.

  • Puteți obține brioșe marmorate renunțând la umplutură și adăugând în jumătate din aluat o lingură de cacao.
  • În funcție de anotimp, pot fi preparate și cu zmeură congelată sau zmeură proaspătă.