Flag

Cheesecake cu fructe de pădure

8 porții
Ușoară
25
Un desert ușor de preparat și răcoritor, ideal pentru zilele calde de vară
Acest desert sofisticat, îmbogățit cu fructe de pădure proaspete și vanilie, oferă o explozie de arome și culori, dar şi o textură cremoasă. Este ideal pentru ocazii speciale sau ca un răsfăț culinar în orice moment al zilei.
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru blat
150 gbiscuiți digestivi
80 gunt topit și răcit
Pentru cremă
400 gcremă de brânză
200 gciocolată albă
180 mllapte
1 plicCremă pentru prăjituri cu gust de căpșuni cu preparare cu unt
1 lingurițăEsență naturală de vanilie Madagascar
1 plicGelatină albă Dr. Oetker foi
Pentru decor
fructe de pădure de sezon
Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Cremă pentru prăjituri cu gust de căpșuni cu preparare cu unt
Picture - Gelatină albă Dr. Oetker foi
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
1

Blat pentru cheesecake cu fructe de pădure

Într-o tavă rotundă cu inel, cu diametrul de 20 cm, tapetată cu hârtie de copt, se așază biscuiții pisați bine. Se adaugă untul topit peste biscuiții pisați și se omogenizează blatul, aranjându-l în mod uniform pe toată suprafața tăvii. Se pune apoi puțin la rece, la frigider, cât timp se prepară crema.

2

Cremă

Între timp, se topește ciocolata la bain-marie, împreună cu 30 ml lapte. Se lasă la hidratat 2 foi de gelatină, timp de 5 minute și se amestecă apoi rapid în ciocolata topită, cât timp aceasta este caldă, până compoziția se omogenizează complet. 


Tot pentru cremă, în paralel, într-un bol se amestecă cu mixerul plicul de cremă pentru prăjituri cu gust de căpșuni împreună cu 150 ml lapte, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se încorporează apoi crema de prăjituri cu gust de căpșuni împreună cu 1 linguriță de esență de vanilie de Madagascar, ciocolata topită și crema de brânză și se mixează bine totul. 
Crema este acum gata și se toarnă peste blatul de biscuiți, în tava pregătită anterior, uniformizând-o peste tot blatul.

3

Decorare

Cheesecake-ul se decorează pe deasupra cu diferite fructe de pădure, după preferință - zmeură, mure, căpșuni, afine.
Se dă la rece timp de aproximativ 3 ore. După ce s-a întărit suficient, se scoate inelul tăvii, se presară opțional pe deasupra cu puțin zahăr pudră pentru un aspect cât mai reușit, apoi se poate servi.