Flag

Cheesecake limoncello

10 felii
Medie
60
Acest cheesecake fresh are un gust zemos de lămâie și este perfect ca desert după cină.
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru bază
40 gzahăr
0,5 lingurițeEsențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker (2.5 ml)
25 gfăină
1ou (mare)
Pentru cheesecake
400 gciocolată albă
1 lingurițăEsență naturală de vanilie Madagascar (5 ml)
275 gbrânză Ricotta (la temperatura camerei)
75 mlLimoncello
Colorant alimentar galben Dr. Oetker
5 gzahăr pudră
coajă rasă de lamâie (de la o lămâie)

Afișare produse

Picture - Esențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker (2.5 ml)
Picture - Colorant alimentar galben Dr. Oetker

Preparare

1

Preîncălziți cuptorul la 190oC (170 oC la cel cu ventilație sau treapta 5 la cel cu gaz). Vom începe cu blatul. Ungeți și tapetați o formă de copt pătrată de 18x18 cm. Bateți cu telul oul, zahărul și esența de lămâie până când se îngroașă și capătă o culoare pală – asta va dura în jur de 3 minute.

2

Cerneți făina deasupra și apoi amestecați cu atenție folosind o lingură de metal, având grijă să nu scoateți aerul din amestec.

3

Puneți amestecul în forma de copt pregătită folosind o lingură, uniformizați partea superioară și coaceți la cuptor pentru 10-12 minute, până crește, devine pufos și capătă o nuanță de auriu deschis. Lăsați să se răcească pentru 5 minute și apoi, cu grijă, răsturnați pe un suport de metal, îndepărtați foaia de copt și lăsați să se răcească complet, cu partea coaptă deasupra.

4

Tapetați o tavă pentru pâine (23x13cm) cu folie de plastic, întinzând folia cât de mult posibil pe marginile formei. Tăiați blatul astfel încât să încapă în formă (dacă tăiați cu grijă blatul ar trebui să aveți destul rămas pentru încă un cheesecake). Lăsați deoparte.

5

Acum ne ocupăm de straturi. Rupeți 100 g de ciocolată albă într-un bol rezistent la căldură și puneți bolul deasupra unei cratițe cu apă fierbinte și lăsați până se topește ciocolata în întregime. Puneți bolul deoparte.

6

Imediat după, se amestecă 75g de ricotta și esența de vanilie în ciocolată (amestecul se va îngroșa rapid) și amestecați până se omogenizează. Turnați amestecul deasupra blatului și întindeți uniform, lovind ușor forma de masă astfel încât să vă asigurați că se așază egal.. Lăsați să se răcească 30 de minute, până devine ferm. 

7

Topiți restul de ciocolată albă în același mod ca mai sus. Într-un bol, amestecați ricotta și Limoncello și adăugați colorant alimentar galben până amestecul capătă o culoare ca de lămâie – pentru o culoare vie, folosiți întregul tub. Amestecați cu telul până se incorporează toate elementele, după care se adaugă ciocolata topită. 

8

Turnați amestecul peste stratul de ciocolată albă și întindeți uniform, lovind ușor forma de masă astfel încât să vă asigurați că se așază egal și nu rămân spații goale. Se lasă la răcit pentru cel puțin 2 ore.

9

Pentru servire, răsturnați forma pe o farfurie întinsă și dezlipiți folia de plastic. Pentru un finisaj neted, treceți cu lama caldă a unui cuțit peste margini (țineți lama în apă fierbinte pentru câteva secunde și apoi ștergeți-o). Turnați în ploaie și puțin zahăr pudră și completați decorul cu coajă de lămâie. 


Cheesecake-ul este gata. Poftă bună!