Flag

Cheesecake fin cu ciocolată din plin!

16 felii
Medie
100
Cel mai indulgent dintre toate cheesecake-urile. Această rețetă cu ciocolată se va stârni valuri de ”wow!” la următoarea ta petrecere!
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Acest cheesecake merge foarte bine împreună cu fructe de pădure.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru bază
200 gbiscuiți digestivi
25 gCacao Dr. Oetker
40 gzahăr
100 gunt (puțin sărat, topit)
Umplutură
200 gciocolată neagră
375 gcremă de brânză
100 gsmântână
2 lingurițeEsență naturală de vanilie Madagascar (10 ml)
100 gzahăr
150 gciocolată neagră (bucăți mari)
1ou (bătut)

Afișare produse

Preparare

1

Preîncălziți cuptorul la 170oC (150 oC la cel cu ventilație sau treapta 3 la cel cu gaz). Ungeți și tapetați o formă de cheesecake cu diametrul de 18 cm. Puneți biscuiții zdrobiți într-un bol și adăugați pudra de cacao împreună cu zahărul și amestecați. Adăugați și untul topit și amestecați bine până se leagă compoziția.

2

Turnați amestecul în forma de copt pregătită, apoi folosind spatele unei linguri, presați cu atenție dar ferm amestecul pe baza formei. Nivelați amestecul cu spatele lingurii până se formează o bază solidă și uniformă. Se lasă la frigider.

3

Acum să trecem la umplutură. Rupeți ciocolata neagră în bucăți și puneți-o într-un bol rezistent la căldură. Se pune apoi bolul deasupra unei cratițe cu apă clocotită și se topește. După ce s-a topit în totalitate se amestecă bine și se lasă deoparte, până se răcește puțin.

4

Între timp, într-un castron încăpător, se amestecă împreună crema de brânză, smântâna și esența de vanilie. Adăugați ciocolata topită – amestecul se va îngroșa – și treptat, adăugați oul și zahărul, amestecând cu telul. Apoi, adăugați și 15g de bucăți mai mari de ciocolată.

5

Scoateți de la frigider baza de biscuiți și turnați amestecul deasupra. Nivelați astfel încât partea de deasupra să fie întinsă uniform. Adăugați în ploaie și ce a mai rămas din bucățile de ciocolată. Puneți cheesecake-ul într-o tavă de copt și coaceți pentru 1 oră, până când devine ferm. Apoi lăsați să se răcească în forma de copt pentru cel puțin o oră, după care scoateți-l cu grijă din formă. 

  • Acest cheesecake merge foarte bine împreună cu fructe de pădure.